Hlavní obsah

Boro hraje o čtvrtfinále FA Cupu

Druhým duelem FA Cupu, který nenašel postupujícího v prvním zápase pátého kola je West Bromwich - Middlesbrough. Na půdě letos druholigového celku se rozhodne, kdo bude soupeřem lepšího z dvojice Reading - Manchester United.

Článek

West Bromwich spadl v minulé sezoně z Premier league a letos se chce pokusit o návrat. První polovinu soutěže zvládli svěřenci manažera Tonyho Mowbraye celkem dobře; po sedmadvaceti zápasech byli se 43 body na páté příčce. Momentálně jsou na tom ještě lépe, jelikož i druhá část sezony jim prozatím vychází. Na jaře už získali dokonce 20 bodů, což je vyneslo na první příčku tabulky. Daří se jim i v FA Cupu, kde vyřadili ve 4. kole jasným rozdílem Wolverhampton a uspěli i na hřišti Boro. Remízu 2:2 s prvoligovým celkem zařídil svou brankou z 57. minuty Phillips. "Chceme vyhrát FA Cup, ale víme, že cesta za tímto cílem je ještě dlouhá a složitá," řekl sebevědomě Mowbray. Oporou jeho mužstva je v letošní sezoně známý "hromotluk" John Hartson, který sem v létě zamířil z Celticu Glasgow. Mowbray nemá žádné problémy se zraněními a může tak počítat s kompletním kádrem, do kterého se po zraněnení vrátili už i Zoltan Gera, Darren Carter and Ellington.

Boro své fanoušky o víkendu nepotěšilo; na svém stadionu si poradilo s Readingem, když se trefili oba útočníci - Viduka i Yakubu. V poslední době se výběru Garetha Southgatea až na zaváhání s Chelsea poměrně daří; remíza s Arsenalem nebo vítězství 5:1 s Boltonem jsou velmi cenná. Dnes čeká Middlesbrough zápas FA Cupu s West Bromwich. Před čtrnácti dny dvakrát vedlo, ale nakonec utkání skončilo remízou a rozhodne se tedy dnes. "Daří se jim na všech frontách, v ligové soutěži i poháru hrají velmi dobře. U nás odvedli parádní práce a musíme si tak s nimi poradit na jejich hřišti. Nemáme obavy, je to výzva," konstatoval manažer Boro k mužstvu WBA. Southgate nechce nechat nic náhodě a nominoval všechny důležité hráče. Nejistý je start pouze u dua Abel Xavier - Fabio Rochemback, které má lehčí zranění.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.45. Kurs na remízu má hodnotu 3.20. a na vítězství Middlesbrough si můžete vsadit v kursu 2.65.

Reklama