Hlavní obsah

Česká Budějovice se chtějí zvednout

Osmnácté kolo české hokejové extraligy včera započalo vyrovnanou televizní předehrávkou. Dnes se pokusí vrátit do čela tabulky Slavia, která ovšem míří na led lepšícího se Třince. Znojmo chce v utkání s Plzní zacelit vznikající bodovou mezeru za desátým místem. Jednoznačný průběch by podle kursů měl mít zápas Českých Budějovic s Ústím nad Labem.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Jihočeši před sezónou sršeli optimismem, na který v naší zemi nejsme zvyklí. Dlouhou dobu silná slova podporovali také skvělými výkony a okupovali čelo tabulky. Od poloviny října však začaly Českým Budějovicím problémy. Čtyři z posledních šesti utkání hrály venku, kde se jim vůbec nedařilo střelecky. Poslední ukázkou bylo nedělní utkání, v němž k výhře nepomohl ani dobrý výkon brankáře Altrichtera proti jeho bývalému zaměstnavateli. Byl to v této sezóně jeho první zápas, který odchytal celý. Na vlastním ledě se českobudějovickým hokejistům daří střelecky mnohem lépe, ale během posledního zmiňovaného období zároveň tým doma i hodně inkasoval. Mužstvo by mělo být v kompletním složení. Pouze Kuchejda si zahraje až po reprezentační pauze. Přetlak hračů se vedení rozhodlo řešit uvolněním Gulaše na hostování.

Severočeši prožili velmi těžký vstup do extraligy, ale záhy se přestali chovat jako vystrašený nováček a začali pravidelně bodovat. Ústí nad Labem pomohl i fakt, že doma sehrálo téměř dvojnásobný počet zápasů než venku. Ve třetí říjnové dekádě se však dostalo do problémů. Ve třech posledních zápasech totiž vstřelilo dohromady pouhé tři branky a inkasovalo pětkrát tolik. Většinou bylo již v polovině zápasu o výsledku rozhodnuto. Mužstvo Ústí nad Labem se ještě v žádném zápase sezóny nesešlo kompletní. Ani jedno utkání neodehrál Čaloun a dlouhodobě je mimo nyní i Kloz. Do sestavy se snad vrátí alespoň Nedorost. Klub řeší také problémy s brankáři. Při absenci Přikryla se v brance střídají Zikmund a Volke.

Bookmakeři bwin o vítězi tohoto zápasu nepochybují. České Budějovice jednoznačně porazily dnešního soupeře i na jeho ledě. Dnes je na jejich tříbodový zisk vypsán kurs 1,2 . Hosté zatím dokázali venku překvapit pouze jednou. Na dnešního soka má navíc Ústí nad Labem špatné vzpomínky z finále první ligy z roku 2005. Pokud dnes budou hosté alespoň bodovat, stane se tak v kursu 3,44 .

Reklama