Hlavní obsah

Cleveland dnes může vyřadit favorita

Eurotip.cz

Na pokraji vyřazení balancuje nejlepší tým základní části NBA z Detroitu. Favorizovaní Pistons prohráli tři zápasy s Clevelandem v řadě a pokud prohrají i dnes, s play off se rozloučí.

Článek

Všechno přitom začalo podle očekávaného scénáře. Detroit začal dvěma zápasy doma; v prvním z nich deklasovali Kavalíry 113-86, ve druhém sice hosté ke konci zlobili, přesto prohráli 91-97. Semifinálová série Východní konference se poté přesunula do Clevelandu. Třetí zápas získali domácí pro sebe po výhře 86-77. "Vím, že zvítězíme. Zítra večer uvidí tahle budova poslední letošní zápas," přišel po utkání se sebevědomým prohlášením detroitský Rasheed Wallace. V tom se ale zmýlil; Cleveland zvítězil těsně 74-72 a srovnal stav na 2:2. A co hůř - nejlepší tým základní části se musel před Kavalíry sklonit i na své palubovce, kde v pátém utkání prohrál 86-84. V rozporu s Wallaceovým výrokem je dnes čeká další souboj Quicken Loans Areně, ve kterém už jim půjde o všechno.

Otázkou je, jak se podceňovaný Cleveland vypořádá s reálnou možností postoupit do finále konference. Největší hvězda domácích, mladý LeBron James, si s tím ale hlavu neláme. "Je to jen basketbal," řekl před dnešním utkáním. "Není to věc života a smrti," prohlásil poté, co v posledním souboji nastřílel 32 bodů a znovu tak byl hlavním motorem svého týmu. Ten nastoupil bez Larryho Hughese, kterému krátce předtím zemřel bratr; na jeho místo nastoupil Ronald Murray, kterému sice příliš nešla střelba, čtyřmi získanými míči ale významně přispěl k 17 ztrátám, kterých se Detroit dopustil. Dnes už by se podle Jamese měl Hughes vrátit a pomoci domácím k vítězství. "Byl bych rád, kdyby se Larry vrátil a myslím, že je slušná šance, že dnes nastoupí. Dodalo by nám to energii a zvýšilo vůli po vítězství," složila mladá hvězda svému spoluhráči poklonu.

Přestože proti Detroitu Cleveland oba domácí zápasy vyhrál, je dnes podle bookmakerů outsiderem s kursem 3.00. Věříte, že se Detroit dá dnes znovu dohromady? Pak si vsaďte na jeho vítězství v kursu 1.40 nebo rovnou na jeho výhru v handicapu 5.5 bodu s kursem 1.91.

Reklama