Hlavní obsah

Držitelé stříbra zahajují proti Dánsku

, 5. května 2006

Mistrovství světa v ledním hokeji dnes začíná velmi kritizovanou fází, kdy se ve čtyřech čtyřčlených skupinách utká každý s každým. Sítem do další fáze turnaje neprojde z každé skupiny pouze jediný tým. Vzhledem k nasazení favoritů ve skupinách je obtížně představitelné, že by některý z nich propadl až do bojů o záchranu.

Článek

Dánové jsou každoročně pasování na kandidáty sestupu, ale během posledních tří let se skutečně museli zachraňovat až vloni. Kádr mají pohromadě již delší dobu a stále ho doplňují i o schopné mladé hráče. Mnozí jejich hokejisté hrají švédskou nejvyšší ligu a největší posila Hansen přijede z Portladndu, který již opustil play off AHL. Dánsko se ve skupině D jistě soustředí především na souboj s Norskem, ale v roce 2003 předvedlo, že dokáže více než vystrašit též USA.

Prvním soupeřem seveřanů bude nicméně Kanada. Ta získala vloni na šampionátu stříbrné medaile. Psát však v jejím případě o nějaké obhajobě by nemělo smysl, protože zámořské hokejisty uspokojí jeidně vítězství. Po únorovém olympijském zaváhání, kdy bylo problémem především střílení gólů, dostanou šanci další mladí hráči v čele s Crosbym. V brance se budou snažit mezinárodně mezi dospělými neostřílení Auld a Denis. Tým zřejmě ještě nebude před utkáním v plné síle.

Bookmakeři BetAndWin našli favorita v dnešním duelu nesmírně snadno. Na Kanadu vypsali kurs 1,15. Dánové si před mistrovstvím nedokázali zvednout sebevědomí žádnou výhrou. Dnes je na ně vypsán kurs 11,5.

Reklama