Hlavní obsah

Která z Češek postoupí?

pv

Jednu zástupkyni bude mít určitě Česká republika ve druhém kole turnaje WTA v Antverpách. Los totiž v prvním kole proti sobě postavil Kláru Koukalovou a Lucii Šafářovou, které se spolu utkají dnes v poledne.

Foto: NOVINKY/Kateřina Farná

Lucie Šafářová.

Článek

Klára Koukalová v Belgii určitě bude chtít napravit nepříliš povedený vstup do sezony. Hráčka, která zanedlouho oslaví 24. narozeniny, se letos objevila na čtyřech turnajích a jejím maximem je druhé kolo, do kterého se dvakrát dostala. Je ovšem pravda, že v obou případech neměla příliš štěstí na los; na turnaji v Gold Coast ji přemohla Martina Hingisová, která zažívá povedený comeback, a minulý týden v Tokiu ji zastavila jedenáctá hráčka světového žebříčku, Ruska Myškinová. Na antverpský turnaj má ale Koukalová dobré vzpomínky - předloni tu byla ve čtvrtfinále a před pěti lety se dostala dokonce až do finále.

Devatenáctiletá Šafářová začala novou sezonu parádně. Turnajem v Golden Coast projela jako nůž máslem, ztratila jediný set a zvítězila; mezi obětmi její spanilé jízdy byly například Ruska Safinová nebo Švýcarka Schnyderová. Na Australian Open pak ale vypadla překvapivě hned v prvním kole se Španělkou Sanchezovou Lorenzovou.

Obě hráčky se potkaly na kurtu jednou. Loni v Hertogenboschi zvítězila Koukalová 3:6 6:2 6:2. Myslíte si, že jí to dnes Šafářová oplatí? Vsaďte si na její výhru v kursu 1.85. Nebo podle vás zvítězí znovu zkušenější z nich? Pak si vsaďte na Koukalovou s kursem 1.72.

Reklama