Hlavní obsah

Maccabi chce vykročit za obhajobou titulu

Opakování loňského finále Evropské ligy dnes uvidí basketbaloví fanoušci v pražské Sazka Aréně. V úvodním utkání letošního Final Four se utkají Maccabi Tel Aviv a Tau Ceramica, tedy týmy, které se před rokem popraly o celkové vítězství. Tenkrát zvítězil izraelský tým 90-78; podaří se mu to dnes zopakovat?

Článek

Loňským vítězstvím se Maccabi stal prvním klubem od roku 1991, který získal titul dvakrát po sobě. Předloni totiž trofej získal před svými fanoušky a pokud zvítězí i letos, budou se Splitem a Rigou jediným týmem, kterému se to podařilo třikrát po sobě. Není asi tým, který by si letos účast ve Final Four zasloužil více; Tel Aviv nejprve vyhrál svoji skupinu v základní části a poté s jediným prohraným zápasem dominoval i své skupině v Top 16. Ve čtvrtfinále už měl ale plné ruce práce s Olympiakosem Pireus; izraelský tým musel o svém postupu rozhodnout ve třetím zápase, který vyhrál o pouhé čtyři body.

Také Tau Ceramica vyhrála svoji základní skupinu a bez problémů se kvalifikovala do dalších bojů. V Top 16 se už museli hráči španělského klubu spokojit s druhým místem ve skupině F, kterou vyhrál CSKA Moskva. Ve čtvrtfinále měli velmi těžkého soupeře; řecký Panathinaikos měl nejvyšší ambice, ovšem po domácí prohře 71-74 musel místo ve Final Four přenechat svému soupeři. Největší hvězda Tau, Argentinec Luis Scola, dala paradoxně pouhé tři body, díky 24 bodům Serkana Erdogana si ale hráči z města Vitoria zajistili účast v závěrečném turnaji.

V setkání dvou ze čtyř nejlepších týmů kontinentu je podle bookmakerů mírným favoritem izraelský klub, na který společnost Betandwin vypsala kurs 1.70. Věříte dnes Španělům, kteří dokázali zvítězit i na horké aténské půdě? Pak si vsaďte na Tau, kurs je 2.02. Vsadit si ale můžete například i na to, kolik bodů dá Scola či rozehrávač Maccabi Anthony Parker a pokud vám ani to nestačí, můžete si kdykoliv během zápasu vsadit live.

Reklama