Hlavní obsah

Napraví Sparta ligovou ostudu?

Domácí porážkou s Plzní se rozloučili s nepovedenou sezonou fotbalisté Sparty. Výsledek, který rozladil fanoušky i vedení týmu, mohou letenští napravit dnes, kdy v pohárovém semifinále přivítají Brno.

Článek

Sobotní výsledek 1:3 na Letné potěšil Plzeň, která se díky tomu zachránila v Gambrinus lize. Radost ovšem podle svých slov neměli sami hráči, kteří na sobě nenechali nit suchou; kromě utržené ostudy také dostali milionovou pokutu, kterou vedení Sparty "odměnilo" jejich malou snahu zvítězit. Samotný výsledek už ale pro pražský klub nic nezměnil: v tabulce skončila Sparta pátá a její jedinou možností, jak si v příští sezoně zahrát v Evropě, zůstává domácí pohár. "Je to naše poslední šance, všichni si to uvědomujeme. Chceme se rehabilitovat za špatné vystoupení proti Plzni. Úterní zápas proti Brnu v domácím prostředí je pro nás důležitý v kontextu celé sezony," řekl kouč domácích Griga, který bude postrádat potrestaného Šimáka a zřejmě i zraněného Kisela.

To dnešní soupeř Sparty může být se závěrem ligy spokojen. Jarním úkolem bylo zachránit se v nejvyšší soutěži, což se svěřencům trenéra Mazury povedlo. Své letošní ligové účinkování navíc završili výhrou nad Příbramí, která jim zajistila konečné jedenácté místo. Postup do finále poháru by tak pro moravský tým byl už jen příjemným bonusem. To ale neznamená, že by se o něj nechtěli porvat, tím spíš, že v posledním utkání na Letné dokázali vybojovat remízu. "Ani nemáme proč mít respekt," prohlásil Mazura. "Naposled jsme na Spartě remizovali a v sobotu Sparta nestačila na Plzeň. V žádném případě na tom nejsme jako dřív, kdy se tvrdilo, že už v Průhonicích prohráváme dva nula," dodal trenér hostů.

I přes neslavný závěr sezony a předchozí nerozhodný výsledek s Brnem je dnes podle bookmakerů jasným favoritem Sparta, na kterou společnost Betandwin vypsala kurs 1.25. Věříte, že si brněnští hráči zpříjemní udržení dobrým výsledkem v Praze? Pak si vsaďte neprohru hostů, kurs je 3.01.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.