Hlavní obsah

Nizozemsko dnes přivítá Anglii

Nejzajímavější souboj z dnešní nabídky přípravných zápasů se odehraje v nizozemské Amsterdam Areně. Domácí reprezentace zde změří síly s výběrem Anglie, který pod taktovkou Steva McClarena zatím tápe.

Článek

To samé se jistě nedá říci o mužstvu Marka van Bastena, které je s deseti body po čtyřech utkáních v čele své skupiny. Nizozemí klopýtlo pouze v Bulharsku, odkud si přivezlo bod za remízu 1:1 díky brance Robina Van Persieho. Pro toho to byla celkově už čtvrtá trefa v kvalifikaci, čímž se řadí mezi vůbec nejlepší střelce. Před nominací k dnešnímu utkání média spekulovala o návratu Clarence Seedorfa do reprezentace a Van Basten tuto úvahu potvrdil. "Clarence nebyl v ideální formě a myslím si, že hráči, kteří dostávali příležitosti byli lepší než on. Nyní nám ale vypadli ze sestavy Wesley Sneijder a Robin Van Persie, tak jsem sáhl k tomuto tahu. Upozorňuji, že média na to neměla žádný vliv," řekl legendární nizozemský kanonýr a v současnosti kouč Oranjes.

Jak už bylo výše zmíněno, pod novým koučem, který v létě nahradil Svena Gorana Eriksona na trenérské židli Albionu, se mužstvu Anglie zatím nedaří. První dva kvalifikační duely se ještě dají hodnotit kladně, když McClarenovi svěřenci porazili doma Andorru a venku Makedonii. Právě s ní ale poté v domácí odvetě uhráli pouze bezbrankový výsledek, což pro ostrovany znamená debakl. Další neúspěch přišel jen pár dní poté v Chorvatsku a britský zástupce má tak po čtyřech kolech pouze sedm bodů. Možná i díky těmto neúspěchům si vysloužil první pozvánku do reprezentace hráč Manchesteru City Micah Richards. Pravý obránce by měl rovnou nastoupit v základní sestavě, která se na ostatních postech nebude moc lišit od své tradiční podoby.

Podle bookmakerů společnosti bwin se bude jednat o vyrovnané utkání. Na domácí Nizozemce vypsali kurs 2.05. Remízu si vsadíte s kursem 3.20 a na vítězství Anglie za kurs 3.30. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu, a to díky live sázkám.

Reklama