Hlavní obsah

Omlazený Arsenal hraje v Burnley

Nechybělo mnoho a Chelsea si dnes mohla zopakovat zápas s Arsenalem. V Carling Cupu však překvapivě neuspěla s druholigovými Burnley a možnost střetnout se s Gunners tak dostanou právě oni.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Arsene Wenger

Článek

Manažer Arsenalu Arsene Wenger dává v Carling Cupu tradičně šanci hráčům širšího kádru, což se mu vyplácí. Tým plný mladíků porazil ve třetím kole jasně 6:0 Sheffield United, který ještě loni hrával Premier league, a v dalším klání smetl rozdílem třídy Wigan. Dnes čeká na Kanonýry papírově slabší Burnley, což se na sestavě nijak neprojeví. Opět dostanou šanci například Carlos Vela, Aaron Ramsey či Jack Wilshere, kterému je pouhých 16 let. Ochrannou ruku nad mladíky bude držet zkušený obránce Mikael Silvestre.

„Užívám si to, cítím, že se zde hodně učím a pomáhá mi to. Hraji vedle hráčů světové třídy a i s nimi trénuji. Chci se dostat výše a dostat se do základní jedenáctky Arsenalu,“ konstatoval záložník Aaron Ramsey, který 26. prosince oslaví 18. narozeniny. „Je to velká osobnost a hráč s velkým nasazením. Je vždy k dispozici, neskrývá se. Má velký potenciál a já věřím, že bude v budoucnu velkým hráčem,“ řekl Arsene Wenger o reprezentantovi Walesu do 21 let.

Jak už bylo zmíněno, Burnley si souboj s Arsenalem vybojovali proti Chelsea. Na Stamford Bridge dotáhli zápas až k pokutovým kopům, na které Blues vyřadili. Čtvrtfinále odehrají už na svém stadionu, což je bezesporu výhoda, ale s Gunners je jistě nečeká vůbec jednoduchý zápas. Clarets však nejsou momentálně vůbec špatným týmem a může se stát, že je příští rok uvidíme mezi anglickou elitou.

I přes omlazenou sestavu vstoupí do zápasu v roli jasného favorita fotbalisté Arsenalu. Na postup svěřenců Arsena Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.30. Myslíte si, že postoupí naopak Burnley, pak si na to vsaďte - kurs je 3.20.

Reklama