Hlavní obsah

Potvrdí Arsenal roli favorita?

Londýnský Arsenal se konečně naučil vyhrávat na svém zbrusu novém Emirates Stadium. Dnes zde přivítá nováčka z Watfordu, který na první letošní vítězství v Premier League stále čeká.

Článek

Gunners jsou po nevydařeném úvodu ročníku opět ve staré formě. V posledních třech utkáních získali devět bodů; prokletí nové sezony prolomili na Old Trafford a poté konečně zvítězili i doma, když porazili Sheffield. Před reprezentační přestávkou se jim podařilo zvítězit v Charltonu. Trenér Arsene Wenger se dnes bude muset obejít bez tří nově zraněných hráčů: zdravotní problémy se vrátily Ljungbergovi, hrát nebude ani Eboue a Baptista. Po zranění nejsou stále stoprocentně fit ani Senderos, Gael Clichy, Lauren a Abou Diaby. "Hrajeme doma a fanoušci neočekávají nic jiného než vítězství. Věřím mému mužstvu, které má obrovský potenciál a ty nejvyšší cíle," prohlásil před utkáním Wenger.

Watford je po sedmi odehraných kolech posledním celkem Premier League, který ještě nedokázal zvítězit. I když hosté prohráli pouze třikrát, jsou momentálně na předposlední příčce tabulky. Blízko k vítězství měli minulé kolo v domácím zápase s Fulhamem, ale bohužel pro trenéra Adriana Boothroyda nedokázali jeho svěřenci udržet dvoubrankový náskok a nakonec zachraňovali výsledek gólem na 3:3 až v poslední minutě. Na Emirates Stadium se dnes do sestavy vrací Chris Powell, který kvůli zranění lýtka zmeškal poslední čtyři ligová utkání. Naopak hrát stále nebude kvůli zranění obránce Carlisle a Chambers byl poslán na hostování do Cardiffu. "Většina hráčů Arsenalu v minulém týdnu reprezentovala. Navíc v úterý je čeká zápas Ligy mistrů v Moskvě," poukázal na nevýhody velkoklubů trenér Watfordu Powell.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Arsene Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.20. Myslíte si, že Watford neodjede z Emirates Stadium s prázdnou? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.80.

Reklama