Hlavní obsah

Rusové chtějí napravit včerejší selhání

Prohrou vstoupili ruští hokejisté do olympijského turnaje. Po Slovensku, které nad nimi zvítězilo 5:3, je dnes čeká další těžký soupeř - Švédsko.

Článek

Bez Chabibulina v brance zklamali Rusové především v obraně, která inkasovala od výborně hrajícího Slovenska hned pět gólů. Dnes se budou muset v defenzivě hodně zlepšit, aby odolali Švédům, kteří včera nastříleli Kazachstánu sedm gólů. Největší síla Rusů je v útoku; včera se prosadili Ovečkin, Kovaljev a Datsjuk.

Seveřané měli vstup do turnaje mnohem klidnější. V prvním olympijském zápase sice od Kazachů dvakrát inkasovali, sedm gól ale sami dali a bez větších problémů zvítězili. Co je možná důležitější, střeleckou formu prokázalo hned šest hráčů, kteří se na sedmi brankách podíleli. Dnes se Švédové znovu budou spoléhat na formu brankáře Lundqvista, letošní opory newyorských Rangers.

V souboji dvou z nejsilnějších týmů je podle bookmakerů mírným favoritem Švédsko, který společnost Betandwin vypsala s kursem 2.20. Pokud věříte, že se Rusové oklepou ze včerejší prohry, vsadit si na ně můžete v kursu 2.55. A jestli se chcete bavit u televize, sázet můžete i během zápasu live.

Reklama