Hlavní obsah

Trápící se Slavia přivítá České Budějovice

Hokejová extraliga má před sebou reprezentační přestávku, kterou vyplní turnaj Euro Hockey Tour v Rusku. Trenér Vladimír Růžička je však stále tělem i duší u pražské Slávie, která dnes v O2 Aréně hostí České Budějovice.

Článek

Slávisty čeká poměrně důležitý zápas, ve kterém by jistě rádi zvedli hlavu a nastartovali novou vítěznou sérii. Tu měli sice v úvodu sezony, když vyhráli 8 zápasů v řadě, ale poté začali ztrácet dech a v poslední době to je opravdu bída. Na jednu stranu se však není až tak čemu divit. Z posledních 10 zápasů hráli Rúžičkovi svěřenci doma jen jednou. Za toto období si připsali jen jedno vítězství v základní hrací době, na ledě nováčka z Mladé Boleslavi.

Poslední neúspěch si Slávisté připsali včera na ledě Karlových Varů, kde prohráli v poměru 3:5. „Z naší strany to byl špatný začátek, když jsme obdrželi tři branky. Ve třetí třetině jsme se zvedli, ale o to tvrdší byl pro nás následující direkt,“ řekl po zápase Jiří Kalous, asistent trenéra Slavie.

České Budějovice mají za sebou lepší zápas než Pražané. Na svém ledě totiž včera přehráli Kladno a bylo to sedmé domácí vítězství Jihočechů v řadě. „Těší nás, že jsme potvrdili sérii vydařených utkání na domácím ledě. Za stavu 2:0 se už ale hráči uklidnili a byli aktivní. Více si dovolili a z toho pramenila naše převaha,“ řekl k utkání trenér Ernest Bokroš, jehož tým je díky špatnému startu do sezony třetí od konce tabulky.

Účastník letošního ročníku Ligy mistrů tak na tom není stále nejlépe a ziskem nějakého toho bodu v O2 Aréně by jistě nepohrdl. „Pro nás je každý zápas hrozně důležitý. Máme pořád velikou ztrátu kvůli špatnému vstupu do sezony. Musíme se pokusit bodovat v každém utkání venku a doma k tomu vyhrávat,“ shrnul situaci Budějovic kouč Bokroš.

Mírným favoritem utkání jsou podle expertů bwin domácí, jejichž vítězství ocenili kursem 1.70. Vsadit si ale můžete na remízu 4.25 nebo rovnou na vítězství Budějovic - kurs je 3.85.

Reklama