Hlavní obsah

Vedoucí Slavia přivítá na Strahově Olomouc

Po reprezentační pauze se vracejí zpět ligové soutěže, a ta tuzemská odstartuje netradičně už dnes. Pražskou Slavii totiž čeká příští týden Liga mistrů a svůj domácí zápas s Olomoucí tak odehraje s předstihem.

Článek

Slávisté dvě kola před polovinou letošního ročníku Gambrinus ligy mají na čele tabulky čtyřbodový náskok na druhé Teplice, když tři body ztratili v zápase doposud pouze jednou. Doma dokonce přišli celkem o pouhé dva za remízu s Ostravou, v ostatních zápasech své soupeře přestříleli, a domácí skóre 14:1 je jistě dobrou vizitkou. Po reprezentační pauze by se Slávisté jistě chtěli prezentovat podobnými výsledky, i když dnešní zápas nebude pro Sešívané jednoduchý.

Až během včerejška se totiž k týmu připojili reprezentanti Daniel Pudil, Matej Krajčík, Michal Švec, Marek Suchý, Jakub Diviš, Theodor Gebre Selassie a Tijani Belaid. „Jejich další náplň bude přizpůsobena programu, který absolvovali. Uvidíme, v jakém stavu kdo přijede,“ konstatoval ještě před návratem hráčů trenér Karel Jarolím, který byl se zbytkem týmu na regeneračním pobytu v třeboňských lázních.

Pro zápas už je fit kanonýr Stanislav Vlček. „Proti Olomouci budeme chtít potvrdit svoji domácí bilanci. Vím, že mnoho branek nedávají, ale ani nedostávají. Vítězství v Ostravě jim určitě dodalo sebevědomí, budeme si na ně muset dát pozor,“ řekl k soupeři slávistický forvard. Chybět týmu naopak budou František Dřížďal, David Kalivoda a stále i Martin Latka, který sice už začal s tréninkem, ale na ostrý start je ještě brzy.

Špatnou sezonu letos prozatím nezažívá ani Olomouc, i když na slávistické poměry by její momentální osmá příčka byla velmi málo. Hanáci sice odstartovali pod vedením nového trenéra Martina Pulpita vcelku dobře, ale po třech ziskových kolech prohráli těsně se Spartou a od té doby se nedokáží vyvarovat výpadků. Zvítězit se jim ale povedlo na hřišti silného Baníku Ostrava nebo s aktuálně druhými Teplicemi.

Poslední tři kola však Olomouci nevyšla, když prohrála s žižkovskou Viktorkou i tou plzeňskou a před 14 dny doma pouze remizovala s Jabloncem. „Ve druhé půli už byl výkon mých svěřenců špatný, byli jsme málo aktivní. Útočná dvojice už nebyla tak dravá jako v první půli a ve středu pole jsme neudrželi balón,“ konstatoval po zápase trenér Pulpit, který postrádal zraněné Melinha, Janotku, Hartiga a Kazára, z nichž by se měl dnes na hřiště vrátit pouze brazilský středopolař.

Slavia je jasným favoritem a celkem pochopitelně nabízí na její vítězství sázková kancelář bwin hubený kurs 1.30. Pro bookmakery by byl úspěch hostující Olomouce velkým překvapením. Odpovídá tomu také kurs na výhru Sigmy 8.25. Na remízu je kurs o něco menší - 4.50.

Reklama