Hlavní obsah

Získá Štěpánek první titul?

Přestože se český hráč Radek Štěpánek pohybuje mezi světovou tenisovou elitou, jedna věc mu chybí. Zatím se mu nepodařilo získat titul na turnaji ATP; už třikrát byl ve finále, pokaždé ale odešel poražen. Dnes má čtvrtý pokus v Rotterdamu, kde se proti němu postaví belgičan Christophe Rochus.

Článek

Štěpánkovi turnaj v Rotterdamu evidentně svědčí. Přestože na začátku roku neměl příliš oslnivou formu, v Nizozemí odehrál několik vynikajících zápasů. V prvním kole si snadno poradil s tzv. lucky loserem Michaelem Lammerem, který nahradil domácího Schalkena. Ve druhém kole se dal očekávat tuhý boj s Francouzem Santorem, i toho ale porazil ve dvou setech. Blízko k vyřazení měl Štěpánek ve čtvrtfinále, ve kterém proti Srbu Djokovičovi musel rozhodnout až tie-break třetího setu. Podobně dramatický průběh pak mělo i semifinále proti Rusu Davyděnkovi; český hráč prohrával ve třetím setu 1:3, přesto dokázal průběh utkání zvrátit. "Jsem rád, že mě podpořili diváci. Ze začátku jsem udělal pár zbytečných chyb, pak se mi ale povedlo pár vynikajících úderů a díky nim jsem dokázal zápas otočit," komentoval Štěpánek svůj včerejší výkon proti Davyděnkovi.

Překvapivým finálovým soupeřem bude Štěpánkovi starší z belgických bratrů Rochusů, Christophe. Ani jemu se letos nedařilo, až přišel rotterdamský turnaj. V něm mohl vypadnout už v prvním kole, když s Lisnardem prohrál první set a druhý rozhodoval tie-break. Ten malý Belgičan dokázal vyhrát a po něm i třetí set. Ve druhém kole měl o dost lehčí práci, když mu po první vyhrané sadě vzdal zápas Američan Dent. Ve čtvrtfinále si ve dvou setech poradil s Britem Parmarem a v semifinále překvapivě i s Jarkkem Nieminenem. Ten o kolo dřív vyřadil Rochusova bratra Oliviera, což byl podle dnešního Štěpánkova soupeře jeden z důvodů jeho vítězství. "Musím poděkovat bratrovi, že na kurtu zdržel Nieminena tři hodiny. Taky mi pomohlo, že jsem mohl zápas sledovat, takže jsem věděl, že proti němu mám hrát kraťasy a dostat ho tak z rytmu," řekl po semifinálovém utkání Christophe Rochus.

Štěpánek zatím neuspěl ve finále v Ho Či Minově Městě, Miláně a v Paříži. Podaří se mu to konečně dnes proti hráči, se kterým má bilanci 1:1 na zápasy? Podle bookmakerů ano, proto na něj vypsali kurs 1.25 a na Rochuse 3.21. Vsadit si ale můžete i s handicapem, který dává Belgičanovi náskok 3 gamů a od 13.30 můžete u Betandwin tipovat live.

Reklama