Hlavní obsah

Zkušený Roddick začne s rozjetým Murrayem

Duely v Červené skupině Turnaje mistrů dnes otevře v 11:00 hodin SEČ souboj Federera se Simonem, kde je papírový favorit jasně určen, přestože Švýcar s Francouzem letos prohrál. Vyrovnanější bitvy by se ale fanoušci měli dočkat zhruba o dvě hodiny později. V souboji Andyho s Andym. Přesněji Brita Murrayho s Američanem Roddickem.

Článek

Už sedm let patří šestadvacetiletý Roddick mezi 20 nejlepších tenistů světa. Takovou stálou formou se může pochlubit jen málo tenistů. Navíc za posledních pět let jen na pár týdnů vypadl z elitní světové desítky. Jinak v ní nechyběl.

O pět let mladší Murray na sebe mezi dospělými začal upozorňovat v sezoně 2006. Získal svůj první titul a dokázal porazit i v té době "neporazitelného" Federera. A také svého dnešního soupeře. S Roddickem ve dvou úvodních zápasech neztratil ani set. Dnes s ním má bilanci vzájemných zápasů 4-2, letos se na kurtu potkají poprvé.

Andy Murray se v létě dostal do skvělé formy. Ve Wimbledonu prohrál až ve čtvrtfinále s Nadalem, stejně jako v semifinále Masters v Torontu. Za týden se už ale v Cincinnati ze svého prvního triumfu na podniku Masters radoval. Na olympiádě sice propadl, když v úvodním kole podlehl Yen-Hsun Luovi, ale vše si vynahradil na US Open. V New Yorku prohrál až ve svém prvním grandslamovém finále s Federerem.

V parádních výkonech pokračoval i v hale. V Madridu vyhrál další prestižní podnik Masters a v Petrohradu obhájil bez ztráty setu loňský triumf. V Paříži sice podlehl ve vyrovnaném souboji obhájci Nalbandianovi, nicméně za poslední tři měsíce si připsal skalp Djokoviče, Federera i Nadala. Zaslouženě se tak v žebříčku prodral už na čtvrtou pozici a v Šanghaji patří už při premiéře na Turnaji mistrů mezi favority.

To Andy Roddick se závěrečného klání sezony zúčastní již popáté. Třikrát si zahrál semifinále a o postup do toho letošního bude bojovat možná už dnes proti Murraymu, jelikož favoritem skupiny je čtyřnásobný vítěz Federer a outsiderem Simon.

I šestadvacetiletý rodák z Nebrasky letos získal skalpy "silné trojky". Stalo se tak ale v úvodu sezony. V její druhé polovině se Američanovi přestalo dařit podle představ, a to i vinou zranění zad. O Šanghaj tak bojoval až do posledního turnaje v Paříži, kde si postup zajistil účastí ve 3. kole. Ve francouzské metropoli nakonec vypadl ve čtvrtfinále, když po boji podlehl domácímu Tsongovi, který turnaj vyhrál a jako poslední se za pět minut dvanáct kvalifikoval do Šanghaje.

Murray je bezesporu v daleko lepší formě než Roddick. Zahrát na Američana umí a pokud dnes eliminuje jeho silný servis, v mezihře by ho měl přehrát. Na Turnaji mistrů však mohou rozhodovat také zkušenosti, kterých má více Roddick. Favoritem zůstává Murray, v kursu 1.36 a postup Američana bookmakeři bwin ohodnotili kursem 2.87.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články