Hlavní obsah

McDonald’s Cup se vrací, čtvrtstoletí turnaje plánuje oslavit velkolepě

Foto: mcdonaldscup.cz

Fantastické zážitky slibuje jubilejní 25. ročník turnaje McDonald's Cup 2024

Dne 6. listopadu 2023 se otevřely registrační brány jubilejního 25. ročníku soutěže McDonald’s Cup, největšího turnaje v České republice určeného pro žáky prvního stupně základních škol. Minulý rok se poprvé otevřela kategorie M určená pro žáky malotřídních škol, která zaznamenala rekordní zájem, a školy se na ni mohou těšit i letos.

Článek

Na letošním turnaji McDonald’s Cup nebudou chybět ani reprezentační patroni (tento rok přibyde i ambasador jubilejního ročníku), samozřejmě ani jedinečné sportovní zážitky, radost z pohybu, skvělá atmosféra nebo podpora týmového ducha.

Jeden a půl milionu dětí za 24 let

O popularitě McDonald’s Cup, největšího školního sportovního projektu pro základní školy, se nedá pochybovat. Za jeho uplynulých 24 ročníků se do něj v rámci dvou věkových kategorií zapojilo na 1,5 milionu dětí. Turnaj nyní slaví jubilejní 25. výročí a registrace jsou otevřeny již od 6. 11. 2023.

Registrovat se můžete až do 24. 3. 2024.

Foto: mcdonaldscup.cz

Ve třech kategoriích nastupuje do turnaje přes 32 tisíc chlapců a děvčat ve věku 6-11 let

Co nabídne letošní jubilejní ročník McDonald’s Cup?

Svátek fotbalu, tedy finálové zápasy turnaje, proběhne v nádherných fotbalových kulisách a prostředí nového stadionu v Hradci Králové – Malšovicích. Organizátoři také slibují, že oslava čtvrtstoletí tohoto turnaje bude velkolepá.

Jsme velmi rádi, že také letos můžeme dát dětem možnost zažít jedinečné sportovní okamžiky a unikátní atmosféru fotbalového turnaje. Po minulém velmi úspěšném ročníku se také těšíme na děti z malotřídních škol a doufáme, že se jich zúčastní co nejvíce. A 25. ročník si bezpochyby zaslouží něco speciálního. Detaily zatím ještě neprozradíme, ale děti i učitelé se určitě mají na co těšit.
Lucia Polačeková, PR manažerka společnosti McDonald’s ČR/SK

Malotřídky opět v akci

Turnaj se bude stejně jako v minulém ročníku hrát ve třech kategoriích:

  • A pro 1.–3. třídy
  • B pro 4.–5. třídy
  • M pro malotřídky

Malotřídky to ze své povahy měly vždy s hlášením do turnaje složitější. Kategorie M si v rámci turnaje odbyla svou premiéru minulý rok a hned si získala velkou oblibu, přihlásilo se totiž neuvěřitelných 202 škol a historicky vůbec první trofej vybojovala na hřišti Městského fotbalového stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti ZŠ a MŠ Veselá ze Zlínského kraje.

Jsme nadšení, že také letos se McDonald’s Cup odehraje ve třech kategoriích. Věříme totiž, že fotbal je tu pro všechny bez rozdílu, a zároveň doufáme, že se do jubilejního 25. ročníku turnaje přihlásí ještě více zástupců malotřídek, které sehrají skvělá utkání o postup až na finálový Svátek fotbalu.
Svatava Ságnerová, prezidentka Asociace školních sportovních klubů

TIP: Jak trénovat na McDonald’s Cup?

McDonald’s Cup samozřejmě není jen o výsledcích a vítězstvích. Nebude ale na škodu se po fotbalové stránce na turnaj připravit.

Proto je pro vás připraveno 16 inspirativních tréninkových cvičení a her, díky kterým mohou děti zlepšovat své fotbalové dovednosti, ale hlavně se bavit pohybem!

Foto: mcdonaldscup.cz

McDonald's Cup nabízí sport, soutěžení a hlavně zábavu

Reprezentační patroni a ambasador jubilejního ročníku

Stejně jako každý rok, i letos se mohou děti a fotbaloví nadšenci těšit na hvězdné patrony turnaje. Těmi jsou:

  • Klára Cahynová, kapitánka české reprezentace a záložnice Sevilla FC
  • Václav Černý, útočník české reprezentace a VFL Wolfsburg

Oba již mají zkušenost s McDonald’s Cupe – Cahynová si během 24. ročníku zahrála v turnaji osobností a Černý hrál turnaj v dresu ZŠ Březové hory Příbram. A přestože na Svátku fotbalu ve 12. ročníku McDonald‘s Cupu v Plzni v roce 2009 vstřelil 14 gólů, skončil se svou školou na druhém místě.

Přivítejte ambasadora Vladimíra Šmicera

Čtvrtstoletí turnaje si zasluhuje speciální pozornost, a proto má také ambasadora, kterým je Vladimír Šmicer. Ten v roce 2005 jako jeden z mála Čechů vyhrál Ligu mistrů, a to v barvách anglického Liverpoolu, a dvanáct let hrál za českou reprezentaci.

Toto není moje první zkušenost s McDonald’s Cupem. V rámci 14. ročníku jsem byl spolu s mým synem Jirkou jeho patronem. Rádi na to vzpomínáme a na atmosféru turnaje se znovu velmi těším.
Vladimír Šmicer
Foto: mcdonaldscup.cz

Vladimír Šmicer jako ambasador letošního McDonald's Cup

Co je McDonald’s Cup?

McDonald’s Cup je největší republikový turnaj pro děti prvního stupně základních škol se zavedenou dlouholetou tradicí. Ve třech kategoriích nastupuje do turnaje přes 32 000 chlapců a děvčat ve věku 6-11 let.

  • Největší školní fotbalový turnaj v Česku
  • Nezapomenutelný fotbalový zážitek plný emocí pro tisíce dětí
  • Legenda mezi školními sportovními soutěžemi
Nadcházející ročník uzavře čtvrtstoletí úspěšné spolupráce českého fotbalu na vydařené mládežnické soutěži McDonald’s Cup, která každoročně přivádí na fotbalová hřiště desetitisíce dětí po celé republice. Dosavadní ročníky prokázaly, jak moc je pro fotbalovou asociaci důležité podporovat školní soutěže.
Petr Fousek, předseda FAČR Petr Fousek

Historie turnaje McDonald’s Cup v číslech:

  • Za svou pětadvacetiletou historii tento turnaj rozpohyboval více než 1,6 milionu dětí
  • Zúčastnilo se jej na 127 000 školních týmů, více než 65 tisíc škol
  • Proběhlo téměř 12 000 regionálních turnajů (okrskových, regionálních a krajských finále)
  • Rozdalo se na 10 000 pohárů a 225 000 medailí

Dvacátý pátý ročník již tradičně pořádají společnost McDonald’s, Fotbalová asociace ČR a Asociace školních sportovních klubů ČR.

Podívejte se, jak probíhal loňský ročník McDonald’s Cup 2023

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Sport.cz