Hlavní obsah

Absolutní rekord! Brenda Fruhvirtová deklasovala další soupeřky a znovu přepisuje historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacet. Přesně tolik soupeřek se od 22. července postavilo Brendě Fruhvirtové. Všechny po většinou rychlém proběhu gratulovaly patnáctiletému českému tenisovému supertalentu k postupu. Dohromady uhrály jediný set! Nejlepší hráčka světa do 16 let za tuto dobu ovládla čtyři turnaje mezi dospělými, celkem už šest a stala se tak první tenistkou v historii, které se něco takového podařilo před dosažením 16. narozenin.

Foto: Profimedia.cz

Brenda Fruhvirtová na archivním snímku

Článek

Patří jim budoucnost. O obrovském talentu sester Fruhvirtových se mluví již dlouhou dobu, svůj mimořádný talent však obě naděje prokazují už i mezi dospělými.

„Linda má na to být světovou jedničkou. Zcela určitě. A Brenda také. Sestry Fruhvirtovy mi připomínají Serenu a Venus. Navzájem si pomáhají, motivují se a mají neskutečný potenciál," ohodnotil výkony český tenistek před časem legendární kouč a bývalý trenér Sereny Williamsové Patrick Mouratoglou.

A že jsou predikce franouzského experta přesné, potvrzují i výsledky obou tenistek. Sedmnáctiletá Linda již má za sebou premiéru v české reprezentaci, na svém kontě skalpy takových hvězd jako jsou Elise Mertensová či Viktoria Azarenková. Poprvé si zahraje i na grandslamu, když se přes kvalifikaci probila na v pondělí začínající US Open. Lindě Fruhvirtové patří 158. příčka žebříčku, mezi hráčkami do 18 let je druhá za první Lindou Noskovou.

Minimálně stejnou porcí talentu disponuje její o dva roky mladší sestra Brenda. Ta zatím dělá ze svých soupeřek trhací kalendář na turnajích ITF. Způsob, kterým svou konkurenci drtí, ukazuje, že ambice mladičké tenistky sahají mnohem výš.

Do tenisové historie se zapsala už před týdnem, kdy ovládla turnaj v maďarském Mogyorodu, kde ve finále deklasovala Němku Der Heideovou dvakrát 6:0. Pátým triumfem se stala ve věku 15 let, čtyř měsíců a 21 dní nejmladší hráčkou, které se něco podobného podařilo.

Foto: ITF

Brenda Fruhvirtová s trofejí pro vítězku turnaje v Mogyoródu.

A o sedm dní později slaví titul znovu. A opět způsobem, který u soupeřek musel vyvolat pocit naprosté marnosti. Brenda Fruhvirtová nepřišla o jediný set, její "nejtěžší" zápas se odehrál ve čtvrtfinále, kdy Polka Falkowská vzala Češce šest her. V semifinále pak odešla domácí německá tenistka Middendorfová s potupnou porážkou 2:6, 0:6, její krajanka Nohaová si ve finále nevedla po porážce 3:6, 1:6 o moc lépe.

Podrženo, sečteno. Brenda Fruhvirtová, která své šestnácté narozeniny oslaví až 2. dubna, se zatím zúčastnila jedenácti turnajů mezi dospělými, v šesti z nich nenašla přemožitelku. V žebříčku jí bude v pondělí patřit zhruba 232. příčka. Druhé tenistce v pořadí, které ještě nebylo šestnáct let, patří pozice v polovině páté stovky.

Bilance Brendy Fruhvirtové na ITF tak činí 37 vítězných zápasů proti pěti porážkám.

Výsledky Brendy Fruhvirtové mezi dospělými
TURNAJFÁZE
Braunschweig (Německo)vítězka
Mogyorod (Maďarsko)vítězka
Danderyd (Švédsko)vítězka
Klosters (Švýcarsko)vítězka
Le Havre (Francie)2. kolo
Anatalya (Turecko)1. kolo
Guadalajara (Mexiko)1. kolo
Tucuman 2 (Argentina)vítězka
Tucuman (Argentina)vítězka
Monastir (Tunisko)1. kolo
Soul (Jižní Korea)2. kolo

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík