Hlavní obsah

Agassi 2.0? Američan shodil jágrovskou deku a proškolil favorita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě loni vypadal, že na kurty přicestoval strojem času z devadesátých let. Americký tenista Jeffrey John Wolf ostatně svojí 'dekou' hustých vlasů připomínal slavného sportovce památné dekády s iniciálami JJ - Jaromíra Jágra.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Američan Jeffrey John Wolf při utkání s Robertem Bautistou ze Španělska.

Článek

Na US Open se už ostříhaný 83. hráč světa postaral o jedno z největších překvapení prvního dne. Nasazenou šestnáctku Španěla Roberta Bautistu sešvihal třikrát 6:4.

V New Yorku produkt amerického vysokoškolského tenisového programu startuje na divokou kartu a při zápase vypadal, že si před ním pouštěl hitovku Duran Duran 'Hungry Like the Wolf'. Čtrnáct es, 46 vítězných úderů, ani jeden prohraný servis.

"Jen jsem se snažil nesundat nohu z plynu," vyprávěl Wolf, kterému větší problémy než zaskočený soupeř dělala vlhkost vzduchu, kvůli níž si několikrát převlékal třičko.

Sezónu zahájil jako 247. hráč světa, začátkem srpna se ale díky postupu do čtvrtfinále ve Washingtonu infiltroval už do první stovky. Výhra nad Bautistou mu v New Yorku zaručuje dosud největší šek kariéry - 121 tisíc dolarů.

Pokud ale někdejší hvězda State University v Ohiu porazí ve druhém kole Chilana Tabila, může si ve třetím zahrát s wimbledonským finalistou Australanem Nickem Kyrgiosem. Což by mohla být slušná řežba.

Minulý rok byl však Wolf ještě známý hlavně kvůli svému mulletu, který dost nápadně připomínal někdejší sestřih Andrého Agassiho. Bývalá světová jednička a hvězda devadesátek však požadovaného efektu dosahovala díky příčesku, který si dost složitě upevňovala na řídnoucí kštici. Pasáže, kde Agassi popisuje, jak se občas bál, aby mu ve větrnějším počasí neuletěly vlasy, patří v jeho upřímné autobiografii Open k těm nejvtipnějším.

U Wolfa takový problém nehrozil, inspiraci Agassim se také trochu bránil.

"Neřekl bych, že vlasy mám takhle kvůli němu. Ale když to někdo bere jako poctu Agassimu, tak mi to nevadí. Vždycky se rád podívám na jeho nejlepší kousky," připustil Wolf.

Američan však už nechtěl být známý jen kvůli svému háru. Vlasy šly dolů a výsledky se záhy dostavily.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 2 : 2 Bejlek - Kalinská 6 : 1, 2 : 2 probíhá Živě
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  2 : 6, 3 : 0 Cristianová - Krejčíková 2 : 6, 3 : 0 probíhá Živě
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová probíhá
20240426T16 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková