Hlavní obsah

Alcaraz, Djokovič... Chybělo jen Švýcarsko s Wawrinkou, řekl po daviscupovém losu kapitán

Z prvního koše domácí Španělsko s aktuální světovou jedničkou Carlosem Alcarazem, ze druhého koše Srbsko s grandslamovým rekordmanem Novakem Djokovičem. Těžko si lze představit těžší daviscupovou skupinu než tu, do které byli nalosováni čeští tenisté.

Foto: ČTS/Pavel Lebeda

Zleva Vít Kopřiva, kapitán Jaroslav Navrátil a Jiří Lehečka

Článek

Tým kapitána Jaroslava Navrátila se do závěrečné fáze probojoval díky úspěšné kvalifikaci v Portugalsku. Na Jiřího Lehečku a spol. však ve Valencii (12.-17. září) budou čekat neporovnatelně složitější soupeři.

„Na papíře je to velice těžký los. Ještě se mohlo stát, že bychom ze čtvrtého koše chytli Švýcarsko s Wawrinkou. Korea by měla být schůdnější. Ale nikdo neví, jak to bude vypadat po US Open," doufá v přízeň osudu Navrátil. Favorizované týmy by podle něj mohly za jistých okolností nastoupit bez nejlepších hráčů. Do finálové části v Malaze se probojují ze skupiny dva celky.

„Pojedeme s optimistickou náladou, už nebudeme outsideři. Věříme, že budeme mít šanci na postup," přál by si kapitán.

Čtvrtfinalista Australian Open Lehečka se zabydluje ve vyšších patrech ATP, ve virtuálním žebříčku je 41. Tomáše Macháče, který nedávno odehrál fantastický zápas s Djokovičem, ale bohužel stále srážejí zdravotní potíže.

„Po příletu do Kalifornie dostal horečky a v Miami pak prohrál ve finále kvalifikace. Já hlavně věřím, že kluci budou na Davis Cup zdraví. Už mají v soutěži něco za sebou a porvou se o to," řekl Navrátil.

Foto: Rula Rouhana, Reuters

Jiří Lehečka na Indian Wells.

Lehečka s Macháčem už se zúčastnili závěrečného turnaje DC v Innsbrucku v roce 2021. Češi tam ve skupině podlehli Francii i Velké Británii 1:2, ale předvedli velice nadějné výkony.

„Věřím, že do září kluci ještě sehrají hodně dobrých zápasů. Jejich výkony jsou vzestupné. A věřím, že i ve Valencii naberou zkušenosti, které jim pomohou do budoucna," přál by si Navrátil.

"Los je dobrý, budeme ready," napsal Sport.cz Macháč.

Reklama