Hlavní obsah

Americkou hvězdu vyloučili z turnaje. Nedodržela nařízená opatření

I když se tenisová sezona opět rozběhne až za necelé dva týdny, v mnoha zemích se za přísných preventivních opatření už nyní konají nejrůznější exhibiční turnaje. V Západní Virginii právě probíhá týmová soutěž World Team Tennis. Avšak už bez jedné z hvězd. Američanku Danielle Collinsovou totiž pořadatelé vyloučili kvůli nedodržení pravidel.

Foto: Sport.cz

Danielle Collinsová.

Článek

Když se Novak Djokovič nedávno vyjádřil, že si nedokáže představit konání US Open za tak přísných preventivních opatřeních proti koronaviru, která organizátoři navrhují, Danielle Collinsová ho za jeho názory zkritizovala. Srbského tenistu vyzvala, aby grandslam nekazil ostatním hráčům a fanouškům a myšlenku uskutečnění turnaje podporoval.

Teď však americká hráčka sama nedodržela opatření, která byla zavedena na soutěži World Team Tennis. Ta se koná v Západní Virginii a Collinsová podle pořadatelů bez oznámení důvodu opustila dějiště turnaje. „Danielle Collinsovou jsme vyloučili pro zbytek soutěže, neboť porušila opatření a bez povolení odjela z Greenbrier Resortu i ze Západní Virginie,“ vysvětlil Carlos Silva, generální ředitel WTT na webu brisbanetimes.com.au.

Bývalá třiadvacátá hráčka světa na turnaji odehrála tři utkání, ve všech však nestačila na své soupeřky. V červnu se Collinsová zúčastnila turnaje v Charlestonu, kde pomohla týmu grandslamové vítězky Bethanie Mattekové-Sandsové k vítězství nad týmem Madison Keysové.

O měsíc dříve si zahrála na prvním turnaji série UTR Pro Match na Floridě, kde nestačila na Alison Riskeovou a vyhrála nad talentovanou Amandou Anisimovou. Na okruhu WTA se objevila v lednu, po čtvrtfinále v Brisbane a semifinále v Adelaide však na Australian Open vypadla hned ve druhém kole.

Reklama

Související témata: