Hlavní obsah

Australané jsou stejně dobří jako my, říká kapitán. Před Málagou plánuje soustředění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze dvou možných soupeřů na české tenisty vyšel ten složitější. Úterní los určil, že se ve čtvrtfinále finálového turnaje Davis Cupu v Malaze (21.–26. listopadu) utkají za dva měsíce s Austrálií.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Nehrající kapitán české daviscupové reprezentace Jaroslav Navrátil.

Článek

Soupeři týmu Jaroslava Navrátila mohli být ještě papírově slabší Finové, ale ti připadli Kanadě.

„Nebylo podstatné, s kým budeme hrát. Jestli s Nizozemskem, Finskem, nebo Austrálií. Týmy jsou strašně vyrovnané. Australané jsou stejně dobří jako my. Oporou je jim Alex de Minaur (12. na světě), mají i druhého velice dobrého hráče Thanasiho Kokkinakise. My se budeme těšit, je to zajímavý soupeř,“ odmítá zklamání z losu Navrátil.

I český kapitán by byl ale radši, kdyby souboje v Málaze bezprostředně navazovaly na dění ve Valencii, kde jeho borci sešvihali všechny své soupeře v poměru 3:0.

„Když si to vezmu zpětně, je neskutečné, co ten mladý tým dokázal. Porazit takové země jako Srbsko a Španělsko, i když nehrál Alacaraz a proti nám ve dvouhře nenastoupil Djokovič, tak je to pořád úžasné,“ dodává kápo.

Teď bude důležité, aby se Navrátilovi vyvolení Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Jakub Menšík a Adam Pavlásek udrželi v laufu. „Forma všech kluků byla vynikající. Teď budou mít klid na turnajích, každého čeká tak čtyři až šest akcí a já budu doufat, že se budou zlepšovat. Kolem 10. listopadu pak turnaje končí a před Málagou je nějakých deset dnů volna. Musím naplánovat nějaké soustředění, abychom se dobře připravili a jeli na finále rozjetí a psychicky v pohodě. Kluci se moc těší. Je to vynikající parta a věřím, že navážou na Valencii.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.