Hlavní obsah

Australian Open nadchla neuvěřitelná výměna. Jsem zničený, přiznal Medveděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní podívanou nabídl fanouškům na Australian Open čtvrtfinálový duel mezi Daniilem Medveděvem a Polákem Robertem Hurkaczem. Pětisetový maraton nakonec vyhrál ruský tenista, ale i Hurkacz předváděl famózní tenis a obzvlášť jeho vítězný míč z klíčového momentu páté sady vyvolal nadšené reakce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále Australian Open ze zápasu Medveděv – HurkaczVideo: sntv

 
Článek

Polák prohrával 3:4 a čelil výhodě soupeře. Po jednom z úderů v dlouhé výměně se míček z jeho rakety otřel o pásku, Medveděv ale zareagoval výborně a poslal bekhendový kraťas hned za síť s nízkým odskokem ven z kurtu. Zdálo se, že tím výměna končí.

Hurkacz však dokázal míček neuvěřitelně doběhnout a navíc ještě lobem zahnat Rusa do úzkých a poté bekhendovým stopvolejem výměnu vítězně zakončit. Následoval dlouhý a zasloužený aplaus z tribun. Kamery si na nich našly mimo jiné fanouška v kostýmu v polských barvách s královskou korunou a žezlem, který své krajany na turnaji povzbuzuje.

„Požehnáno od papeže,“ vypíchla na síti X výměnu španělská verze stanice Eurosport s dodatkem: „Tohle byl nejlepší bod zápasu.“

Třetí hráč světa Medveděv nakonec game vyhrál, stejně jako pátou sadu (7:5) a tím i celý zápas. Ale nijak se netajil tím, že tohle vítězství bylo pro něj extrémně náročné. „Jsem totálně zničený. Tenhle zápas byl pro mě strašně náročný. Únavu jsem cítil už ve druhém setu. Hurkacz hrál výborně,“ smekl před svým soupeřem vítěz.

Reklama