Hlavní obsah

Bizarní moment na Australian Open: To je divné, fakt divné, reagoval rozhodčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to zápas, který by za normálních okolností zůstal spíše nepovšimnut. Čtvrtfinálový duel Australian Open ve smíšené čtyřhře mezi domácím párem Cabreraová, Smith a brazilskou dvojicí Stefaniová, Matos však nabídl hned na úvod jeden velmi kuriózní moment, který vyvolal úsměv na tváři hlavního rozhodčího i diváků. A hlavní roli v něm hrála moderní technika, která hlídá přesnost úderů.

Foto: Twitter

Hlavní rozhodčí Nic Helwerther měl fanouškům co vysvětlovat

Článek

S vědomím nutnosti dobrého vstupu do utkání se ostřílený domácí veterán John Smith ve slavné Rod Laver Areně obul do prvního servisu se zjevnou snahou především nechybovat. K jeho velkému překvapení však míč, který dopadl zhruba doprostřed vytčeného pole pro servis, byl elektronickým systémem nahlášen jako out.

Čtyřiatřicetiletý tenista jen nevěřícně rozhodil rukama a vysílal nechápavé pohledy směrem k umpirovému rozhodčímu Nicu Helwerthovi. "Ten míč přece nešel ani na lajnu," reagoval Smith. "Ano, to je divné, velmi divné. Zkontrolujeme to," reagoval zjevně zaskočený sudí a konzultoval celou záležitost telefonicky s techniky.

"Chyba v systému. Ještě to ověříme, ale vypadá to jako chyba v systému. Dámy a pánové, snažíme se zjistit, co se právě stalo," vysvětloval s úsměvem na tváři směrem k rozesmátému publiku rozhodčí.

Své si k celé věci řekli i komentátoři, kteří zápas zprostředkovávali pro Eurosport. "Myslím, že všichni čtyři hráči jasně viděli, že míč byl dobrý a že se dokonce ani nepřiblížil k lajně. Skoro bych řekl, že Jestřábí oko bylo nastavené tak, že sledovalo míček z pohledu hráče, který podává na druhou polovinu kurtu," hledal vysvětlení komentátor Pete Odgers.

"Naštěstí se to stalo na začátku utkání, takže nešlo o žádný důležitý bod. Pro hráče jde ale o jeden z nejdůležitějších zápasů jejich kariér, s tímhle určitě nepočítali," pokračoval Odgers.

Spolukomentátor přenosu Nick Brown zašel v nadsázce ještě dál. "Hraje se na jednom z největších kurtů světa a tohle se stane. Možná je načase vrátit do akce čárové rozhodčí."

Na vývoj zápasu neměl poněkud kuriózní moment žádný vliv, Smith si své podání udržel čistou hrou. Z výhry 6:3, 6:4 se však nakonec radoval brazilský pár Stefaniová, Matos.

Reklama

Související témata:
Jestřábí oko