Hlavní obsah

Český mladík září na Australian Open! Při své první účasti si zahraje o finále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár dny oslavil teprve sedmnácté narozeniny. Opožděný dárek si ale česká tenisová naděje nadělila až nyní. Na probíhajícím Australian Open si sedmnáctiletý Jan Kumstát zahraje o finále. To vše při své vůbec první účasti na juniorském grandslamovém turnaji!

Foto: olympijskytym.cz

Jan Kumstát na archivním snímku

Článek

Že se na prakticky každém grandslamu blýskne některá z armády českých tenistek, si už český fanoušek zvykl. Letos si čtvrtfinále zahrály Linda Nosková a Barbora Krejčíková, v semifinále čtyřher byli Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč. A když se náhodou nezadaří v seniorské kategorii, tak v juniorkách vystřelí někdo z nastupující generace.

To platí především u žen, tentokrát se však český fanoušek může těšit z nečekané jízdy čerstvě sedmnáctiletého Jana Kumstáta. Mladíček z Prostějova si totiž v Melbourne zahraje o finále, navíc při své grandslamové juniorské premiéře.

Naposledy formu českého tenisty poznal ve čtvrtfinále domácí Hayden Jones, který se na rozdíl od Kumstáta může pyšnit žebříčkovým postavením (1319.). Ani to však na mladého Čecha nestačilo, domácí tenista podlehl po bitvě 7:6, 3:6 a 5:7.

Stal se tak čtvrtou Kumstátovou „obětí“ na Australian Open. V prvním kole šel čerstvému semifinalistovi gratulovat Číňan Čang (6:4, 6:3), ve druhém Brit Robertson (6:7, 7:6, 6:3), v osmifinále pak Američan Razeghi (7:6, 6:2) a naposledy zmiňovaný Jones. Až na Brita Robertsona šlo vždy o tenisty, kteří narozdíl od Čecha získali už body do žebříčku ATP a do utkání nastupovali v roli favoritů.

Talentovaný Čech se ve svém dalším životním zápase střetne v semifinále s Nizozemcem Rottgeringem, který zatím na turnaji neztratil ani set a ve čtvrtfinále přenechal svému kazašskému soupeři pouhé dvě hry.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.