Hlavní obsah

Indický tenista Bopanna bude ve 43 letech nejstarší deblovou jedničkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indický tenista Rohan Bopanna se díky postupu do semifinále čtyřhry na Australian Open stane poprvé v kariéře světovou jedničkou. Do čela deblového žebříčku se dostane ve 43 letech jako nejstarší hráč v historii.

Foto: Tracey Nearmy, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Mezi nejlepší čtveřici v Melbourne prošel Bopanna s domácím Matthewem Ebdenem po dnešním vítězství nad Argentinci Máximem Gonzálezem a Andrésem Moltenim 6:4, 7:6 (7:5). Ve čtvrtek si zahrají o finále s česko-čínskou dvojicí Tomáš Macháč, Čang Č'-čen.

Na postu nejstarší deblové jedničky Bopanna v pondělí vystřídá Američana Rajeeva Rama, který byl první předloni, když mu bylo 38 let. Právě s Ramem a Britem Joem Salisburym prohrála indicko-australská dvojice finále na nedávném turnaji v Adelaide.

Bopanna byl dosud v deblovém žebříčku nejvýš na třetím místě. Během kariéry vyhrál 24 turnajů ve čtyřhře. Díky loňskému triumfu v Indian Wells se stal nejstarším vítězem deblové soutěže na turnaji Masters a patří mu také primát nejstaršího tenisty, který vyhrál zápas na Turnaji mistrů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články