Hlavní obsah

Djokovič dostal výjimku, na Australian Open startovat bude

Konec mlžení a spekulací. Světová tenisová jednička Novak Djokovič bude na Australian Open obhajovat titul. Jeden z nejslavnějších odpůrců očkování se nakonec vyhnul povinné vakcinaci proti koronaviru. Dostal zdravotní výjimku a vydal se na cestu do Melbourne.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič bude startovat na Autralian Open

Článek

Devítinásobný šampion Australian Open zveřejnil dnes ráno na sociálních sítích svoji fotku z letiště. „Strávil jsem během přestávky fantastický čas se svými milovanými a dnes už mířím k protinožcům s povolenou výjimkou. Vzhůru do roku 2022!" chlubil se srbský tenista na Instagramu.

Djokovič se odhlásil z turnaje týmů ATP Cup, který se rovněž koná v Austrálii. Ve španělské Marbelle byl ale viděn, jak trénuje s oficiálními míči pro úvodní grandslam sezony.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole)

Výjimka z očkování se uděluje v Austrálii mimo tenisové struktury. Posuzují ji dva nezávislé panely vládních zdravotnických úřadů. Ty by měly žádosti posuzovat, aniž by znaly jméno žadatele.

První hráč světa dlouho tajil, zda se nechal očkovat, či nikoliv. Nyní už je jasné, že platí druhá možnost, což ho ale nepřipraví o šanci usilovat v Melbourne o jubilejní desátý titul a také o osamostatnění se na čele žebříčku hráčů v počtu získaných grandslamových titulů. Nyní jich má Djokovič na svém kontě dvacet, stejně jako Roger Federer a Rafael Nadal.

ATP nedávno uvedla, že 95 z nejlepší stovky hráčů světa už se nechalo očkovat. Dá se očekávat, že výjimka pro Djokoviče vzbudí v tenisovém silné reakce.

Je správné, že dostal Novak Djokovič výjimku a nemusel se nechat kvůli účasti na Australian Open očkovat proti koronaviru?
ano
17,9 %
ne
82,1 %
Celkem hlasovalo 31455 čtenářů.

Reklama

Související témata: