Hlavní obsah

Djokovič je až ten třetí. Nikdy nebude populární jako Federer nebo Rafa, tvrdí Toni Nadal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srbský tenista Novak Djokovič po triumfu na Australian Open získal už 22. grandslamový titul a v historickém pořadí se v tomto ohledu vyrovnal dosud vedoucímu Rafaelu Nadalovi. Z aktivních tenistů má staronový šampion z Melbourne zřejmě největší šanci stát se v tomto žebříčku absolutním lídrem, nicméně podle Nadalova strýce a jeho bývalého kouče Toniho Srb nikdy nezíská takovou oblibu u fanoušků, jakou má jeho synovec či Roger Federer.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Novak Djokovič po výhře ve finále dvouhry na Australian Open.

Článek

Zdraví Rafaela Nadala je s přibývajícím věkem stále křehčí, i kvůli problémům s kyčelním svalem se na Australian Open poroučel už ve druhém kole a následně ohlásil minimálně šestitýdenní pauzu.

Ve svém království v Roland Garros bude možná znovu patřit k hlavním kandidátům na titul, ale na výraznější rozšíření sbírky grandslamových triumfů to zrovna nevypadá.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič ovládl podesáté v kariéře Australian Open a ziskem 22. grandslamového titulu se vyrovnal španělskému rekordmanovi Rafaelu Nadalovi.

To Djokovič se sice také potýkal v Melbourne se zdravotními patáliemi, působí ale mnohem méně opotřebovaně, svoji hru dokáže i v 35 letech posouvat dál a experti mu předpovídají další minimálně dvě až tři velmi úspěšné sezony.

I nyní v Austrálii se však s jeho jménem spojovala různá kontroverzní témata, k čemuž přispěl i jeho otec Srdjan, jenž v Melbourne Parku křepčil s proputinovskými fanoušky ozdobenými válečnou symbolikou.

„Djokovič je v nejlepší pozici, aby zakončil kariéru jako hráč s nejvyšším počtem získaných grandslamových titulů, protože hraje stále na špičkové úrovni a nemá moc fyzické problémy. Určitě bude i velkým favoritem ve Wimbledonu. Ale ve sportu se samozřejmě věci rychle mění, některé momenty mohou vše obrátit naruby," rozpovídal se Toni Nadal, dlouholetý kouč synovce Rafaela a současný trenér Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea, v rozhovoru pro Vanity Fair.

Zároveň ale podle jeho mínění Djokovič nikdy nedosáhne na stejnou popularitu jako měli velcí rivalové Nadal s Federerem.

„Tohle téma mě nějak moc nezajímá, problém pro Novaka podle mě v tomto ohledu je, že prorazil v době, kdy už existovala rivalita mezi Nadalem a Federerem, kterou lidé milovali. A já si myslím, že on nikdy nedosáhne na stejnou oblibu, jaké se těší ti dva," uvedl.

„Může za to možná i jeho chování na kurtu, je trochu komplikovanější. Jsou lidé, kteří milují Rafaela, jiní zase Federera a Djokovič je až ten třetí. Neexistuje prakticky nikdo, kdo by neměl rád Federera, pár lidí nemá rádo Rafaela, ale nejvíc je těch, kteří jsou proti Djokovičovi," přemítal dále Toni Nadal.

„Já mám ale s Novakem dobré vztahy. Je to opravdu velký šampion a vždy se ke mně choval dobře," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články