Hlavní obsah

Djokovič je pro některé lidi Darth Vader. Medveděv je jako šachový mistr, říká bývalá světová jednička

Bývalý tenisový šampion John McEnroe svým výrokem v rozhovoru pro stanici Eurosport, kde mimo jiné řekl, že srbský tenista Novak Djokovič je některými lidmi považován za nechvalně známého padoucha z Hvězdných válek Dartha Vadera, možná opět vzbudil pozdvižení. Reagoval ale tak na komentář australského tenisty Nicka Kyrgiose, že v tenise je důležité mít různé charaktery a nezaměřovat se pouze na hráče "velké trojky".

Foto: Sport.cz

John McEnroe.

Článek

Sedminásobný grandslamový šampion McEnroe během své bohaté kariéry proslul zejména svými výbuchy emocí na kurtu a možná proto s ním někteří lidé teď srovnávají australského bouřliváka Nicka Kyrgiose, který se nedávno nechal slyšet, že svět je příliš fixován na tenisty "velké trojky", tedy Srba Djokoviče, Španěla Nadala a Švýcara Federera. S tím McEnroe souhlasí a říká, že je důležité, aby tenis našel nové osobnosti, protože nad slavným trojlístkem se stahují mračna.

Každý ze zmiňované trojice získal neuvěřitelných 20 grandslamových titulů. Na aktuálně probíhajícím Australian Open se o zisk rekordního 21. titulu může pokusit španělský tenista, otázkou je, jak dlouho bude alespoň jeden z této trojice schopný triumfovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rafael Nadal postoupil do semifinále Australian OpenVideo: sntv

„Je to úžasná věc dívat se na tyto legendy, které hrají ve stejnou dobu a dělají věci, které jsou naprosto mimořádné, ale zároveň si myslím, že se tenis musí poohlédnout po dalších osobnostech, protože budoucnost je teď," řekl McEnroe, který ale chápe, že je těžké se na tyto tři šampiony nezaměřovat.

„V tenise je potřeba osobností. Je třeba, abyste někomu fandili. Ať už si myslíte, že je to záporák, někteří lidé si myslí, že Djokovič je Darth Vader. Rogera Federera má zase každý rád," zamýšlel se americký tenista. Shodou okolností si Djokovič v roce 2012 před zápasem s Američanem Samem Querreym v Paříži masku Darth Vadera nasadil.

Podle McEnroea se právě Srbovi nedostává takového obdivu jako Španělovi a Švýcarovi. Teď navíc názory ovlivnila a společnost ještě více rozdělila Djokovičova australská deportační sága.

Za novou silnou osobnost na tenisovém poli považuje semifinalistu Australian Open Rusa Daniila Medveděva, který je velkým favoritem na celkový triumf a v případě, že by se mu podařilo nad hlavu zvednout pohár pro vítěze, stal by se i novou světovou jedničkou.

„Moc se mi líbí, jak se Medveděv na kurtu chová, je to osobnost v jiném smyslu. Je jako šachový mistr," řekl McEnroe, který se vyjádřil i ke kontroverznímu Australanovi Kyrgiosovi. „Není pochyb o tom, že je miláčkem publika, to je samozřejmé. Rád bych viděl Nicka, aby takové úsilí, co předvádí na kurtu ve čtyřhře, ukázal i v singlu," uvedl.

Podle bývalého grandslamového šampiona je Kyrgios skvělým týmovým hráčem a je na něm vidět, jak si hru po boku svého parťáka Kokkinakise užívá. Podle některých však až moc.

Reklama