Hlavní obsah

Vztyčený prostředník a rozmlácená raketa. Kyrgios zuřil, pak divoce slavil

Řádil jako obvykle. Kontroverzní australský tenista Nick Kyrgios po boku krajana Thanasiho Kokkinakise vybojoval postup do finále Australian Open a na kurtu byly v jeho podání opět vidět erupce emocí. A to jak pozitivních, tak negativních.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nick Kyrgios v semifinále Australian Open řádilVideo: sntv

 
Článek

Australané se v semifinále vypořádali s třetím nasazeným španělsko-argentinským párem Marcel Granollers, Horacio Zeballos 7:6, 6:4.

Po proměněném mečbolu začal Kyrgios divoce nahánět svého parťáka Kokkinakise, který ukončil zápas parádním lobem. Když se „Special K", jak se extravagantní dvojici v Austrálii přezdívá, konečně dohnali, padli v euforickém objetí k zemi.

A rozvášnění fanoušci v Rod Laver areně jim nadšeně aplaudovali.

Kyrgios se však během utkání také pořádně vyvztekal. Třeba ve druhém setu za stavu 4:2 se obořil na umpirového sudího poté, co mu senzor zahlásil teč sítě při jeho servisu. Frustraci si vybil mrštěním míčku o zadní stěnu kurtu.

Následně si stěžoval na chování fanoušků, kteří mu údajně nedopřáli klid na servis. „Kámo, kdy si zjednáš kontrolu nad fanoušky," plísnil rodák z Canberry sudího.

Jakmile 26letý rebel svůj servis prohrál, vzteky rozmlátil raketu a do hlediště někomu ukázal vztyčený prostředník.

Kyrgios se však dokázal poté uklidnit a dotáhnout zápas do vítězného konce. V návalu vítězného křepčení byla také zapomenuta kontroverze s některými fanoušky.

„Hrál jsem po celém světě spoustu dvouher, ale to, co zažívám tento týden s Thanasim, to překonává všechno. Je to šílené," rozplýval se Kyrgios.

„Je to celé o fanoušcích a atmosféře. To nás pohání. Tohle bychom nikde jinde nedosáhli. Každý z nás vnáší do hry něco jiného. Jinou energii, jiné charisma. Užíváme si to, je to pro nás velká zábava. Podle mě jsme dost nepředvídatelní a publikum to baví," kvitoval po vítězství Kokkinakis.

Ve finále na nezbedný pár čekají krajané Matthew Ebden a Max Purcell.

Reklama

Související témata: