Hlavní obsah

Fanoušci ve varu! Tenisový maraton nabídl dechberoucí výměnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou tenisovou parádu předvedli v utkání 2. kola Australian Open pětinásobný finalista Andy Murray a domácí tenista řeckého původu Thanasi Kokkinakis. Pětatřicetiletý Murray svého o devět let mladšího soka po pěti hodinách a 45 minutách zdolal 4:6, 6:7, 7:6, 6:3 a 7:5. Vypjatou čtvrteční bitvu, která skončila po čtvrté hodině ranní místního času, navíc ozdobila jedna z nejpohlednějších výměn historie turnaje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Andy Murray vydřel postup v bezmála šestihodinovém maratonuVideo: sntv

 
Článek

Nezdolný Murray, který v posledních letech kariéry válčí nejen se svými soupeři, ale také s vleklými zdravotními problémy, prožil proti domácímu tenistovi svůj vůbec nejdelší zápas kariéry.

Zjevně nejnapínavější duel dosavadního průběhu turnaje navíc okořenila fantastická výměna ve třetím setu.

Murray prohrával 0:2 na sety a do třetího dějství vstoupil ztrátou podání. Kdo ví, jakým směrem by se utkání vyvíjelo, kdyby železný Brit nevídaným způsobem neubránil brejkbol na 1:2.

Právě po něm totiž Murray, který se kvůli problémům s kyčlí v roce 2019 skoro rozloučil s kariérou, odpíchl k fantastickému obratu. Dokonal ho lehce po čtvrté hodině ranní.

„Bylo neuvěřitelné, že jsem to dokázal otočit," řekl po utkání pětinásobný finalista. „Thanasi podával neuvěřitelně, měl skvělý forhend. Nevím, jak jsem se přes něj dokázal probojovat. Jak zápas pokračoval, hrál jsem lépe a lépe. Ale ano, mám velké srdce," dodal.

Dalším soupeřem trojnásobného grandslamového vítěze Murrayho bude Španěl Roberto Bautista. S ním na Australian Open vypadl v roce 2019 v prvním kole.

Reklama

Související témata: