Hlavní obsah

Je nefér, co Nadalovi prochází, štve Shapovalova. Vždyť má pravdu, zastává se ho Becker

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadský tenista Denis Shapovalov způsobil pozdvižení na Australian Open během čtvrtfinálového zápasu s Rafaelem Nadalem, když rozhodčímu Carlosi Bernadesovi spílal za to, že slavného Španěla netrestá za překračování limitu pro zahájení hry. Legendární Boris Becker se mladého hráče po utkání, v němž nakonec Shapovalov po pětisetové bitvě prohrál, zastal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Denis Shapovalov se obořil na rozhodčího.Video: sntv

 
Článek

„Ty jsi pustil hodiny tak před 45 sekundami a on pořád není připraven hrát. Musíš mu dát trest," dožadoval se Kanaďan marně u umpirového sudího. Když opakovaně viděl, že nepochodí, zlostně si ulevil: „Vy, pánové, jste všichni zkorumpovaní. Jste všichni zkorumpovaní."

Po zápase sice svá slova mírnil, nicméně na pocitu nespravedlnosti trval. „Trochu jsem ujel, když jsem mluvil o tom, že je zkorumpovaný. To ze mě mluvily emoce, ale jinak si trvám na svém. Myslím, že je to nefér, když vidíte, co všechno Rafovi prochází," vysvětloval Shapovalov.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání Nadala se Shapovalovem.Video: sntv

„Já jsem připravený a vidím, jak hodiny odpočítávají 3, 2, 1 až k nule, podívám se k umpiru a pochopitelně se musím ozvat a něco říct. Já už jsem připravený minutu a půl a on (sudí) řekne, že Rafovi nedá trest, protože jsem to já, kdo není připravený. Tohle je pro mě fakt vtip, když někdo něco takového řekne," zlobil se na sudího Kanaďan.

Foto: Simon Baker, ČTK/AP

Španěl Rafael Nadal se raduje z postupu do semifinále Australian Open.

„Respektuji vše, co Rafa dokázal, je to neuvěřitelný hráč. Je ale frustrující, když máte pocit, že nehrajete jen proti soupeři, ale i proti rozhodčímu a všemu ostatnímu," upozornil.

A našel zastání u šestinásobného grandslamového šampiona Borise Beckera.

„Kdyby se umpirový rozhodčí držel striktně pravidel, tak má Shapovalov samozřejmě pravdu. Servírující hráč rozhoduje o tom, jak rychle se bude hrát. A Nadal nebyl po 45 sekundách připraven ke hře," upozornila německá legenda v pořadu Matchball Becker na stanici Eurosport.

„Hráči jako Nadal, Djokovič či Federer mají určitý status, nicméně i oni musí dodržovat pravidla," dodal Becker.

Reklama