Hlavní obsah

Všichni jste zkorumpovaní! Senzace Australian Open vypěnila při bitvě s Nadalem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanaďan Denis Shapovalov dosáhl na Australian Open na jedno z největších vítězství ve své kariéře, když vyřadil ve třech setech favorizovaného Alexandera Zvereva. Ve čtvrtfinále už ale nestačil v pětisetové bitvě na 20násobého grandslamového šampiona Rafaela Nadala. Zejména v začátku utkání trochu hledal rytmus a došlo i na ostrou výměnu názoru s umpirovým rozhodčím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kanaďan Denis Shapovalov během utkání s Rafaelem Nadalem lehce vypěnil...Video: sntv

 
Článek

22letý tenista se obořil na rozhodčího Carlose Bernardese na začátku druhé sady kvůli tomu, že toleruje Nadalovi příliš dlouhé pauzy mezi výměnami.

„Ty jsi pustil hodiny tak před 45 sekundami a on pořád není připraven hrát. Musíš mu dát trest," dožadoval se Kanaďan u sudího.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání Nadala se Shapovalovem.Video: sntv

„Potrestej ho. Není připravený ke hře!" zdůrazňoval. Bernardes však jen napomenul Shapovalova, aby se sám připravil ke hře. „Děláš si ze mě srandu?" soptil rodák z izraelského Tel Avivu.

„Vy, pánové, jste všichni zkorumpovaní. Jste všichni zkorumpovaní," řval dál impulzivní hráč.

Podobná scénka se opakovala i ve druhé hře druhé sady. Oba hráči si ale následně u sítě vše vyjasnili. Nadal si poté vybudoval dvousetový náskok, jenže Kanaďan dokázal parádní bitvu srovnat. Závěrečné dějství ale ovládl znovu Nadal.

Foto: Simon Baker, ČTK/AP

Španěl Rafael Nadal se raduje z postupu do semifinále Australian Open.

„Po tomhle zápase jsem totálně zničený," přiznal rodák z Manacoru.

„Bylo to velmi těžké. Panovalo velké vedro. Upřímně, na něco takové jsem netrénoval. Na začátku zápasu jsem hrál skvěle, ale pak se ukázalo, jak je těžké hrát s někým, jako je Denis. Je velmi talentovaný. Pro mě je skvělé být zase v semifinále," radoval se Nadal.

Reklama