Hlavní obsah

Krejčíková přežila dvojnásobnou bouři. Teď míří na Rusku, se kterou má bídné skóre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod tlak ji dostala soupeřka i rozdováděné publikum v Rod Laver Areně bouřlivě podporující Australanku Storm (v překladu bouře) Hunterovou. Přesto se Barbora Krejčíková těší z dalšího postupu do grandslamového osmifinále. Potřetí za sebou je v Melbourne mezi nejlepšími šestnácti tenistkami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Hunterová-KrejčíkováVideo: sntv

 
Článek

„Strašně těžký zápas. Storm hrála výborně, ale já to ve druhém setu zvládla a ve třetím jsem už hrála líp,“ líčila Krejčíková, pro kterou to bylo dost vyhecované utkání. Hunterová ve druhém kole vyřadila současnou deblovou partnerku české tenistky Němku Lauru Siegemundovou. Devětadvacetiletá Australanka je navíc novou spoluhráčkou Kateřiny Siniakové, která s Krejčíkovou na konci minulé sezony přerušila spolupráci.

Za stavu 4:6, 5:5 a 15:40 české favoritce nebylo úplně hej, ale odvrácené brejkboly znamenaly zlom v zápase. „Brala jsem to bod po bodu. V tenise se může všechno změnit ve vteřině, tak jsem šla postupně,“ líčila Krejčíková.

Foto: Tracey Nearmy, Reuters

Barbora Krejčíková přijímá gratulaci od Storm Hunterové k postupu do osmifinále.

Večerní zápas australské publikum docela rozpálil. Není divu, když podporovalo poslední australskou naději v ženské dvouhře. „Diváci v Melbourne z nás dostávají to nejlepší. Storm je dříč a všichni za ní stáli,“ tvrdil o světové deblové jedničce i její krajan Nick Kyrgios.

Krejčíková ale zkřížila australské plány a v souboji o čtvrtfinále tak bude mít možnost napravit svou bilanci proti 16letému ruskému supertalentu. S Ruskou Mirrou Andrejevovou se zatím utkala dvakrát. „A pokaždé jsem uhrála sotva pár gamů,“ připomněla Krejčíková.

Loni ve Wimbledonu vzdala ve druhém kole za stavu 3:6, 0:4. Na podzim v Pekingu to nebylo o moc lepší - 2:6, 2:6. „Na svůj věk hraje fakt výborně, ale bude to zase jiný zápas. A do třetice zkusím být lepší já,“ věří Krejčíková.

Reklama