Hlavní obsah

Krejčíkovou čeká v Austrálii těžká výzva: Jsem poctěna, bude to mimořádné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na postup se pořádně nadřela, bitvu s lotyšskou ranařkou Jelenou Ostapenkovou musela otáčet. Ale nakonec se česká tenisová jednička Barbora Krejčíková popasovala jak s ostrou palbou bývalé šampionky Roland Garros, tak se set a půl trvajícím trápením s vlastními údery. A po výhře 2:6, 6:4, 6:4 se také dočkala kýžené odměny. Ve svém premiérovém osmifinále v Melbourne si bude moct zahrát s bývalou světovou jedničkou Victorií Azarenkovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Barbora Krejčíková postoupila do osmifinále Australian Open.Video: sntv

 
Článek

„Byla to jedna z věcí, na které jsem během zápasu myslela. ´Okej, musíš víc makat, abys mohla hrát s Vikou (Azarenkovou)´, říkala jsem si," přiznala po vítězství brněnská tenistka.

„Musím říct, že se opravdu cítím velmi poctěna, že tady budu moct s ní být na jednom kurtu. Myslím, že to bude mimořádný zápas," netajila se Krejčíková svým obdivem k dvojnásobné vítězce Autralian Open.

„Hrát s Vikou je velice speciální. Něco jedinečného. A jsem opravdu šťastná, že se tady budu moct s ní utkat a vyzkoušet si, jakou úroveň moje výkonnost momentálně má," pokračovala aktuálně čtvrtá hráčka světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Victoria Azarenková smetla Elinu SvitolinovovuVideo: sntv

„Hodně ji obdivuji, protože se mi moc líbí její hra. Pamatuji si, když jsem tady byla ještě jako juniorka, tak tu ona hrála a už získávala tituly. Strávila jsem spoustu času u televize sledováním jejích zápasů," zavzpomínala česká tenistka.

„Teď mám konečně šanci si tady proti ní zahrát. To je opravdu skvělý pocit. Na tu bitvu se už moc těším," neskrývala nadšení.

Azarenková na rozdíl od české hráčky prosvištěla do osmifinále velmi hladce, patnáctou nasazenou Ukrajinku Elinu Svitolinovou smetla 6:0, 6:2. Ve třech zápas v Melbourne zatím prohrála jen devět gamů.

Pro zkušenou Bělorusku hovoří také zatím chudá vzájemná bilance. V jediném utkání obou tenistek Azarenková porazila předloni v Ostravě Krejčíkovou ve třech setech.

I někdejší světová jednička má ale před českou soupeřkou velký respekt. „Barbořin vzestup během posledního roku a půl byl neuvěřitelný. Umí hrát agresivně a zároveň velmi pestře. Je hodně nebezpečná hráčka," uvedla Azarenková.

Postoupí Barbora Krejčíková přes Vicotrii Azarenkovou do čtvrtfinále Australian Open?
Ano
75,7 %
Ne
24,3 %
Celkem hlasovalo 3158 čtenářů.

Reklama