Hlavní obsah

Krušné chvíle. Voráčová je z Austrálie doma, na tenis nemá pomyšlení

Tenistka Renata Voráčová je z Melbourne doma. Po stresu prožitém v posledních dnech, kdy jí Australané na základě případu Srba Novaka Djokoviče zrušili víza, je unavená, bude řešit australská víza na další roky a možná žádat i finanční kompenzaci. V rozhovoru pro web iSport uvedla, že na tenis aktuálně nemá ani pomyšlení.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Česká tenistka Renata Voráčová za oknem detenčního hotelu.

Článek

"Musím se dát předně psychicky a zdravotně do pořádku, protože jsem hodně nocí nespala, navíc jsem teď sledovala, jak dopadne Djokovičův soud. A čeká mě dohra s australskými vízy pro další roky. To se bude ještě nějaký čas řešit. Není to tak, že jsem dojela domů a už mám klid," řekla osmatřicetiletá deblistka pro iSport z domova ve Hvozdné nedaleko Zlína.

Bývalá semifinalistka Wimbledonu ve čtyřhře dodatečně přišla o australské vízum, které původně dostala po získání výjimky z očkování, protože covid-19 před Vánoci prodělala. V Melbourne ale kvůli případu světové jedničky Djokoviče byla po týdnu a odehraném zápase zavřená na stejném detenčním hotelu. Zatímco česká tenistka z Austrálie odletěla, Djokovič díky svým právníkům uspěl u soudu a za týden by měl na grandslamovém Australian Open obhajovat titul.

Reklama

Související témata: