Hlavní obsah

Kvitová si na Australian Open vyřídila účty za olympiádu. Nebyla jsem nejšťastnější, přiznává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžkým testem úspěšně prošla na úvod Australian Open tenistka Petra Kvitová, které zejména v první sadě kladla tuhý odpor Belgičanka Alison Van Uytvancková. Česká hráčka nakonec zvítězila 7:6 (7:3), 6:2. „Jsem ráda, že jsem to nějak zvládla,“ usmála se 32letá tenistka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová po výhře v 1. kole Australian OpenVideo: sntv

 
Článek

Přiznala, že, když se dozvěděla jméno soupeřky, radost rozhodně neměla. „Musím říct, že jsem nebyla úplně nejšťastnější, když jsem viděla Alison v prvním kole," rozpovídala se na tiskové konferenci po zápase.

„Moje začátky na grandslamech bývají docela náročné, hlavně psychicky. S ní jsem navíc naposledy prohrála na olympiádě v Tokiu. A to není nikdy příjemné jít na někoho, s kým jsem naposledy prohrála. Má takovou nepříjemnou hru," vysvětlovala.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Petra Kvitová při tréninku v Melbourne. Dvojnásobná wimbledonská vítězka je nejvýš nasazenou českou zástupkyní na Australian Open.

A její obavy se zejména v první sadě naplňovaly. O její zisk bojovala hodinu a soupeřku nakonec zlomila až ve zkrácené hře.

„Ze začátku jsem byla hodně nervózní, ale držely jsme si servis a přišlo mi, že jsem to spíš já, kdo si vytváří šance při jejím servisu, což mě v průběhu prvního setu docela uklidňovalo," popisovala vývoj utkání dvojnásobná wimbledonská šampionka.

„Mohla jsem ji brejknout, ale ona to zahrála dobře. Takže zase kredit pro ni. Tie break byl strašně důležitej. Byl náročný a jsem ráda, že jsem ho zvládla," ulevilo se jí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova)

Koncovka první sady byla pro výsledek utkání klíčová, ve druhé sadě už Kvitová jasně kralovala, brzy se ujala vedení 4:0 a o vítězce už nebylo pochyb.

„Přišlo mi, že jsem se (ve druhé sadě) trošku uvolnila a začala do toho víc chodit. Padalo mi to tam a ona byla ještě víc pod tlakem," všimla si.

Teď už se musí připravovat na druhé kolo, v němž narazí na Ukrajinku Anhelinu Kalininovou, jež zdolala Američanku Coco Vandewegheovou.

„Měla jsem proti ní hrát už na US Open, ale ona tehdy odstoupila. Jednou jsem s ní trénovala, trochu vím, jak hraje, ale zápas jsem proti ní ještě neměla," připomněla.

Česká nasazená patnáctka by měla být proti 39. tenistce světa jasnou favoritkou. „Ona je ale hráčkou, která nemá, co ztratit, hraje hodně uvolněně, má hodně čisté údery. Ale myslím, že to bude hlavně o mně, jak tlak zvládnu. Jak budu agresivní a zda mi bude fungovat servis," dodala Kvitová.

Reklama