Hlavní obsah

Kyrgios se chvástal po triumfu. Tohle jsi přehnal, zlobí se na něj část Austrálie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sám byl v sedmém nebi a na pár dnů se mu podařilo pobláznit Austrálii, jenže jeho následná samochvála už narazila na odpor. Australský tenisový bouřlivák Nick Kyrgios slavil o víkendu po boku dlouholetého kamaráda Thanasiho Kokkinakise titul ve čtyřhře na Australian Open. Ve vítězném rauši se nezapomněl pochlubit tím, jaký aplaus sklízel. V tom ale podle mnohých přestřelil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Australský debl Nick Kyrgios, Thanasi Kokkinakis ovládl Australian OpenVideo: sntv

 
Článek

„Řekl bych, že jsme se postarali o nejlepší atmosféru, jakou tenhle turnaj zažil, abych byl k vám brutálně upřímný," chvástal se rodák z Canberry po vítězném finále.

Mezi řádky se tak dalo číst, že si myslí, že zastínil se svým parťákem i triumf domácí favoritky Ashleigh Bartyové.

„I Ash (Bartyové) táta za námi přišel a říkal, že publikum bylo nejlepší, jaké tu kdy viděl. Samozřejmě Ash je vynikající hráčka. Ale...lidé se prostě dívali na moje zápasy. Ať hraju po světě kdekoliv, stadiony jsou plné, což má svůj důvod. Ratingy sledovanosti mluví za vše," pokračoval v sebechvále Kyrgios.

Jednou z těch, komu se jeho slova nelíbila, byl známá australská sportovní novinářka Kelli Underwoodová. Podle ní jsou komentáře novopečeného deblového šampiona „extrémně neuctivá".

Ozvala se také tenisová komentátorka Catherine Whitakerová. „Spadla mi čelist, když jsem to slyšela. V den, který bezpochyby patřil Ash Bartyové," nechápala.

To si ale Kyrgios nenechal líbit. „Jděte do prd*le, novináři. Neřekl jsem nic neuctivého vůči Ashleigh Bartyové. Jen jsem zdůraznil, že letos byli fanoušci úžasní a že mám pocit, že já s Thanasim Kokkinakisem jsme toho byli velkou součástí," rozčílil se kontroverzní tenista na svém Instagramu.

Reklama

Související témata: