Hlavní obsah

Legenda končila v slzách, po drtivé porážce přišel mohutný aplaus

Melbourne/Praha

Bojovala až do konce. Americká tenistka Venus Williamsová se dojemně rozloučila s letošním Australian Open. Čtyřicetiletá sedminásobná grandslamová vítězka padla s Italkou Sarou Erraniovou 1:6 a 0:6. I přes drtivou porážku si ale za své vystoupení v aréně Johna Caina vysloužila od fanoušků mohutný aplaus. Duel totiž dohrávala navzdory dvěma zraněním.

Foto: Hamish Blair, ČTK/AP

Venus Williamsová zápas dohrávala se zdravotními problémy

Článek

Williamsová nastoupila k utkání s Erraniovou s otejpovaným levým kolenem. V koncovce první sady si navíc na kurt volala pomoc. Rodačka z Kalifornie si při náběhu na síť podvrtla kotník a na lavičku pod umpirem se dobelhala s velkými obtížemi.

Dva trenéři se v tu chvíli starali o obě její pochroumané části těla, koleno i kotník. A americkou veteránku poté přemohly emoce, Williamsová byla na pokraji pláče. Nakonec ale zvítězila její bojovná povaha, pohybově indisponovaná veteránka se na kurt vrátila.

Za nepřiznivého stavu 1:5 a po chybě Erraniové navíc vybojovala první fiftýn. Zázrak se ale nekonal. Američanka se po kurtu pohybovala s velkými obtížemi. Set šel na stranu Erraniové a legendární tenistka schovávala tvář v dlaních.

"Myslela jsem, že to vzdá, protože neběhala a i špatně chodila. Měla jsem víc starost o ni než o mojí hru," uvedla Erraniová. "Říkala jsem si, že to musí každou chvíli ukončit. Ale ona místo toho pokračovala až do konce," přidala finalistka French Open z roku 2012.

Vystoupení Williamsové na letošním Australian Open, jejím 88. grandslamovém turnaji v kariéře, nakonec v druhém setu skončilo kanárem. Během odchodu do šaten ji přesto vyprovázel mohutný aplaus.

„To byla nejpůsobivější a nejinspirativnější prohra 1:6 a 0:6, jakou jste kdy viděli, díky Venus," napsal na Twitter tenisový reportér New York Times Ben Rothenberg.

Reklama

Související témata: