Hlavní obsah

Nefér výhody pro Serenu Williamsovou a další? Takový je byznys, odmítá kritiku šéf

Melbourne/Praha

Že mají hvězdy lepší podmínky? Ano, taková je povaha tohoto byznysu, vzkázalo vedení Autralian Open většině tenistů, kteří tráví před Australian Open karanténu uprostřed chaosu v Melbourne a se závistí a pocitem nespravedlnosti pošilhávají do Adelaide, kde se v mnohem větším luxusu a o dost uvolněnější atmosféře připravuje absolutní elita v čele se Serenou Williamsovou či Novakem Djokovičem.

Foto: Stringer, Reuters

Novak Djokovič se usmívá z balkónu svého luxusního pokoje v Adelaide. Většina ostatních tenistů v Melbourne takovou pohodu nemá.

Článek

Zatímco v Melbourne nastoupilo do čtrnáctidenní karantény před turnajem zhruba 1200 osob včetně zhruba čtyř stovek hráčů, z nichž přes sedmdesát je v tzv. tvrdé karanténě, kteří nemohou z pokojů vůbec ven a nemohou tedy ani trénovat, v Adelaide bydlí před exhibičním turnajem celkem zhruba 50 osob.

„Ano, tam mají top hráči lepší podmínky pro život, protože mají pokoje s balkóny," potvrdil šéf Australian Open Craig Tiley.

Tenisté na Australian Open pokračují v tréninku, 72 z nich ale zůstává v tvrdé karanténěVideo: sntv

„Mám pocit, že se to považuje za přednostní zacházení. Ale oni jsou nejlepšími hráči světa. Pro nás bylo výhodné, že jsme získali takto další prostor pro karanténu hráčů a pro Adelaide jde zároveň o skvělou příležitost," vysvětloval Tiley.

Swiateková trénuje na Australian Open ve svém hotelovém pokoji v MelbourneVideo: Reuters

„Mým pravidlem je, že když jste nejlepší na světě, jste grandslamovým šampionem, z povahy tohoto byznysu vyplývá, že se vám dostane lepšího zacházení," pokračoval.

Zároveň ale odmítal informace, že hráči v Adelaide mají během karantény více času v hotelové posilovně nebo že mají delší časové okno pro povolený pohyb venku na trénink, který je pro všechny stanoven na pět hodin.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Yulia Putintseva (@yulia_putintseva)

„Není velký rozdíl oproti tomu, co mají hráči v Melbourne. Psalo se o tom, že v hotelu v Adelaide jsou plné posilovny. To ale není pravda," dodal.

Pro mnohé hráče a hráčky v Melbourne by však nejspíš i balkon znamenal velké terno. Třeba kazašská tenistka Julia Putincevová se poukazem na to, že na jejím pokoji nejdou otevřít okna, dožadovala alespoň pár minut čerstvého vzduchu. „Ve vězení můžete alespoň dvakrát denně na čerstvý vzduch," postěžovala si na sociálních sítích.

Reklama

Související témata: