Hlavní obsah

Nejtěžší soupeř pro Kvitovou. O výsledku české hvězdy se může rozhodnout mimo kurt

Praha

Bude jednou z největších hvězd blížícího se Australian Open. A zdaleka nejen pro české fanoušky. Před Petrou Kvitovou stojí na prvním grandslamovém turnaji roku obrovská výzva, totiž minimálně obhájit loňskou finálovou účast, v nejlepším případě získat svůj třetí vavřín z turnajů velké čtyřky. Už teď však česká hvězda ví, že do cesty se jí může postavit soupeř, na kterého forhendy a bekhendy neplatí.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Petra Kvitová skončila v Brisbane v semifinále

Článek

Krátce po nedělní půlnoci se rozehrají první zápasy na Australian Open. Pro největší české hvězdy Karolínu Plíškovou a Petru Kvitovou by však úvodní duely měly být spíše formalitou.

I když na Karolínu Plíškovou čeká nevyzpytatelná Francouzka Mladenovicová a Petru Kvitovou krajanka Kateřina Siniaková, obě by měly do dalších bojů postoupit.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Petra Kvitová na Madison Keysovou nestačila

Dvojnásobná wimbledonská šampionka však může čelit ještě jednomu soupeři, který by mohl být nad její síly. A tím je počasí. Rodačka z Bílovce se totiž prakticky po celou dobu potýká s astmatem, který již několikrát ovlivnil řadu jejich zápasů.

Protesty tenistů nepomáhají

Vlhké a dusné prostředí jí pravidelně kazí náladu na US Open, v Austrálii, kterou již řadu týdnů drtí ničivé požáry, se navíc přidává smog a kouř z hořících lesů. To si konečně ověřila už řada tenistek a tenistů na probíhajících turnajích.

Kvůli problémům s dýcháním prakticky zkolabovala během kvalifikačního zápasu na Australian Open Slovinka Jakupovičová, s dýchacími problémy bojovala Eugenie Bouchardová, Marie Šarapovová a celá řada dalších tenistek.

Na těžké podmínky si stěžovala i řada předních tenistů, pořadatelé však o případném odložení turnaje neuvažují.

"Podmínky v Melbourne Parku jsou neustále sledovány a další rozhodnutí budou učiněna na základě údajů na místě a po konzultaci s naším lékařským týmem, meteorologickým ústavem a úřadem pro ochranu životního prostředí," uvedl Australský tenisový svaz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články