Hlavní obsah

Krejčíková - Azarenková 6:2, 6:2Paráda! Krejčíková smetla soupeřku a je ve čtvrtfinále Australian Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantazie! Česká tenistka Barbora Krejčíková si na grandslamovém Australian Open poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále dvouhry. Postoupila tam po výhře nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou, kterou v aréně Roda Lavera smázla v osmifinále po setech 6:2, 6:2. "Děkuji všem, co na zápas přišli. Bylo to úžasné, zahrát si takový zápas bylo vždy mojím snem," smála se v rozhovoru ihned po zápase. Ve čtvrtfinále se Češka utká s Američankou Keysovou.

Foto: Simon Baker, ČTK/AP

Šťastná česká tenistka Barbora Krejčíková po postupu do čtvrtfinále Australian Open.

Článek
Fotogalerie

Krejčíková sice při podání soupeřky v úvodní hře nezískala ani fiftýn a mohlo se zdát, že bude dění na kurtu diktovat Běloruska, jenže opak byl pravdou. Češka vzápětí uhájila vlastní servis, když se s rivalkou přetahovala ve skóre více než šest minut. Úspěch Krejčíkovou ale nastartoval a hned vzápětí prolomila poprvé v úvodní sadě podání soupeřky. Turnajová čtyřka pak už byla na servisu suverénní a vývoj sady měla pod kontrolou.

České tenistce vycházely údery do koutů dvorce, nebála se přitvrdit a sbírala body. Za stavu 4:2 navíc znovu vzala podání Azarenkové, která v klíčové chvíli navíc udělala dvojchybu. Sadu pak dotáhla servírující Češka do vítězného konce a za 38 minut vedla 1:0.

Běloruska, která v Melbourne hrála už počtrnácté, chybovala i v úvodu druhé sady a prohrávala 0:40. První brejkbol ještě odvrátila, druhý už ale brala Češka a šla do vedení. Azarenková si následně vyžádala ošetření, když gesty dávala najevo, že má problém v oblasti krku.

Foto: Simon Baker, ČTK/AP

Tenistka Barbora Krejčíková odpočívá během osmifinále na grandslamovém Australian Open, když se její běloruská soupeřka Azarenková nechala ošetřovat.

Ve čtvrté hře pro změnu dostala tři šance vzít si ztracené podání zpět turnajová čtyřiadvacítka a také ona byla úspěšná, srovnala tak skóre na 2:2. Radost však chybující Bělorusce vydržela jen pár okamžiků, Azarenková následující hru ukončila dvojchybou a pustila Češku znovu do vedení.

Ta brejk po 76 sekundách potvrdila čistou hrou. Rozhozená Běloruska se snažila hecovat a v následujícím gamu utekla ze dvou brejkbolů, při třetím ale opět udělala dvojchybu a Češka šla servírovat na vítězství v utkání. Jelikož byla úspěšná, mohla se vzápětí radovat z postupu.

"Měla jsem velký respekt. Věděla jsem, že ona tady dvakrát vyhrála celý turnaj. Je to vynikající hráčka, takže je to ohromná úleva, že jsem to zvládla. Když hrajete s takovou šampionkou, je to splněný sen a vy musíte udělat maximum pro úspěch. A mně se to povedlo," smála se česká tenistka, když odpovídala na kurtu na otázky.

V aréně Roda Lavera už hrála předchozí zápas, což Krejčíkové pomohlo. "Cítila jsem se lépe než minule, našla jsem rychle rytmus a užívala si to. Chtěla jsem ukázat nejlepší tenis, vyšlo to a jsem ve čtvrtfinále," shrnula své dojmy současná česká tenisová jednička. "Před několika měsíci jsem si říkala, že by bylo skvělé, kdybych si někdy mohla zahrát takový zápas a teď jsem schopná pořážet nejlepší hráčky," kroutila hlavou.

Když zazněl dotaz na čtvrtfinálový souboj s ranařkou Keysovou, Krejčíková se znovu usmála. "Ještě mě čeká čtyřhra, musím nejdříve myslet na ni. Těším se na zápas s Katkou," vypálila nejprve. Pak se ale přece jenom rozpovídala. "S Keysovou jsem ještě nikdy nehrála, určitě si to užiju. Věřím, že zase budeme hrát na velkém kurtu a doufám, že to bude i velká show pro fanoušky, těším se na to, proto jsem tady," dodala šestadvacetiletá Krejčíková.

Ve čtvrtfinále dvouhry na grandslamu si Krejčíková poprvé zahrála loni cestou za titulem na antukovém Roland Garros a mezi osmičkou skončila v New Yorku na US Open.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 75 milionů australských dolarů)
Ženy
Dvouhra - 4. kolo
Krejčíková (4-ČR) - Azarenková (24-Běl.) 6:2, 6:2
Keysová (USA) - Badosaová (8-Šp.) 6:3, 6:1
Junioři
Dvouhra - 1. kolo
Nicod (ČR) - Gavrielides (Něm.) 7:6 (7:4), 6:3
Basile (Belg.) - Petr (ČR) 2:6, 7:6 (12:10), 6:1
Juniorky
Dvouhra - 1. kolo
Lopezová (USA) - Havlíčková (ČR) 4:6, 6:2, 6:1

Reklama

Související témata: