Hlavní obsah

Ruské hvězdě vadili fanoušci s vlajkou Ukrajiny. Ať na mě nekřičí ty ošklivé věci, stěžoval si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes nástrahy druhého kola Australian Open se šestý hráč světa Andrej Rubljov dostal bez větších potíží, když Fina Emila Ruusuvuoriho porazil 6:2, 6:4 6:7, 6:3. Problém měl ale s chováním fanoušků, na které si stěžoval u umpirového rozhodčího.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Ruský tenista Andrej Rubljov si u rozhodčího stěžoval na fanoušky s ukrajinskou vlajkou.

Článek

Pětadvacetiletého Rusa naštvala dvojice příznivců, která v hledišti rozvinula ukrajinskou vlajku. Moskevský rodák nicméně zdůrazňoval, že to nebyla vlajka státu, proti němuž vojáci z jeho země vedou brutální dobyvačnou válku, ale slova inkriminovaného dua fanoušků, co mu vadilo.

„Nebylo to o vlajce. To jsem rozhodčímu hned říkal, že vlajka mi nijak nevadí. Ti fanoušci si mohou vyndat jakou vlajku chtějí, to je mi jedno. Úplně té situaci rozumím," vykládal Rubljov na tiskové konferenci.

„Šlo o to, že na mě začali křičet dost ošklivá slova a nepěkné věci. Sudímu jsem říkal: Nejde o vlajku, ale můžeš jim prosím říct, ať na mě aspoň nepokřikují ty věci během výměny stran," dodal ruský tenista.

Rubljov se přitom dosud prezentoval k Putinově vojenské agresi dost rezervovaně. Na jaře po zahájení invaze třeba napsal na turnaji v Dubaji do objektivu kamery „ne válce".

V areálu Melbourne Parku už organizátoři kompletně zakázali ruské a běloruské vlajky poté, co si ukrajinský velvyslanec v Austrálii stěžoval na mávání ruskou vlajkou na zápase ukrajinské tenistky Kateryny Baindlové proti Rusce Kamile Rachimovové.

Reklama

Související témata: