Hlavní obsah

Sabalenkové pomohl s tragickým servisem Philippousis

Nečekaného rádce měla běloruská tenistka Aryna Sabalenková před Australian Open. Na úvod sezony se natolik trápila s podáním, až za světovou dvojkou přispěchal s pomocí někdejší osmý hráč světa Australan Mark Philippoussis, který byl známý tvrdým servisem.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, Reuters

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková na Australian Open.

Článek

Sabalenková na dvou přípravných turnajích WTA, které se shodně hrály v Adelaide, udělala dohromady 39 dvojchyb a prohrála kvůli tomu oba zápasy s výrazně slabšími soupeřkami. Philippoussis duely komentoval, a když viděl zoufale neúspěšné podání běloruské tenistky, poslal hráčce dlouhou textovou zprávu.

"Psal, ať přestanu na servis tolik myslet, a nabídl mi, jestli mám čas, že se můžeme sejít na kurtu, že mi může pomoc," prozradila nyní v Melbourne Sabalenková. S někdejším finalistou Wimbledonu a US Open se skutečně potkala. "Hodně jsme podávali a dal mi pár tipů, jak bych se měla soustředit během hry. Byl u toho i můj trenér. Pěkně jsme si popovídali. Moc mu děkuju."

Na Australian Open to ale s Běloruskou v počátku utkání prvního kola dobře nevypadalo. V úvodním setu udělala šest dvojchyb, o sadu přišla a ve druhé prohrávala 1:3. Nakonec ale zápas s domácí Storm Sandersovou v Rod Laver Areně otočila a zvítězila 5:7, 6:3 a 6:2.

"Za stavu 1:3 ve druhé sadě už jsem se viděla v šatně. Přestala jsem pak příliš přemýšlet a začala hrát tenis," popsala Sabalenková obrat a ještě jednou poděkovala Philippoussisovi za rady. "Jsem mu vděčná, protože díky jeho pomoci jsem dneska přežila," dodala.

Loňská osmifinalistka Australian Open Sabalenková a jedna z favoritek na titul z úvodního grandslamu sezony se v dalším kole utká s Číňankou Wang Sin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.