Hlavní obsah

Townsendová se po porodu vrací na kurty: Moje a Serenino bankovní konto jsou úplně jiné věci

Američanka Taylor Townsendová bere tenisový comeback po porodu syna Adyna, který přišel na svět v březnu 2021, jako návrat do zaměstnání. Potřebovala si znovu začít vydělávat. Na Australian Open, kde dnes vyhrála ve dvouhře první grandslamový zápas po porodu, je bez svého potomka. Nemůže si dovolit brát ho na turnaje s sebou.

Foto: Matt Rourke, ČTK/AP

Američanka Taylor Townsendová během prvního kola Australian Open

Článek

Zejména úspěch na US Open 2019, kde se dostala do osmifinále, jí pomohl k tomu, že si mohla dopřát mateřskou dovolenou. Po bezmála dvou letech se ale potřebovala znovu naplno vrátit na okruh. Radila se o tom s někdejšími úspěšnými tenistkami Kim Clijstersovou a Serenou Williamsovou, ale její finanční situace byla jiná. "Nesmíte být v těchto věcech naivní. Moje bankovní konto a Serenino bankovní konto jsou úplně jiné věci," poznamenala.

Projevilo se to i v tom, že na rozdíl od Clijstersové, Williamsové nebo třeba Bělorusky Viktorie Azarenkové nemůže po turnajích cestovat se synem. "Když jsem se vracela, najala jsem si chůvu. Mám někoho, kdo na něj může dohlédnout, ale nemám flexibilitu, abych mohla brát na cesty někoho dalšího, aby se mnou Adyn mohl cestovat," uvedla levoruká tenistka.

V prosinci proto nechala svého potomka doma v USA a vydala se na dlouhou cestu do Asie a k protinožcům. Trénovala deset dní v Dubaji a Abú Zabí, což byla její první samostatná "dovolená" od porodu. Na obou turnajích v Adelaide vyhrála čtyřhru a uspěla také v prvním kole dvouhry na Australian Open, když Francouzku Diane Parryovou porazila dvakrát 6:1.

Jako matka prožívá turnaje jinak. "Když jsem odjížděla z domova, byla jsem trochu smutná. Ale když už jsem odjela, je pro mě hrozně důležité, aby ten čas stál za to. Před svými zápasy se dívám na jeho fotografie a videa a připomínám si, proč tohle všechno dělám a proč jsem pryč. Snažím se pro něj být tím nejlepším vzorem, ať už je se mnou nebo tady není. Snad na mě bude hrdý," svěřila se. Chce také inspirovat ostatní matky, aby uvěřily, že dítě nemusí zastavit jejich ambice a mohou dělat cokoliv.

Reklama

Související témata: