Hlavní obsah

Vadí jim, že jsem Rus. Klidně se vykašlu na Wimbledon, štve Medveděva chování fanoušků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předváděl celý turnaj skvělý tenis, ale fanoušky v Melbourne si na svoji stranu rozhodně nezískal. Poražený finalista Australian Open Daniil Medvěděv se během turnaje několikrát proti tamnímu publiku dost ostře obořil a pokračoval v tom i během bitvy o titul. A také po samotném zápase, kdy naznačil, že antipatie k němu souvisí s jeho ruskou národností.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rafael Nadal vstoupil na Australian Open do historieVideo: sntv

 
Článek

Medveděvův boj na této frontě začal už po zápase druhého kola s domácím Nickem Kyrgiosem, kdy si stěžoval na křik fanoušků mezi jeho prvním a druhým servisem. Dožadoval se více respektu a část fanoušků nařkl, že má nízké IQ.

Ale nevybíravě se vyjadřoval později i k rozhodčím či k obsluze obrazovky na kurtu. Za výstup s rozhodčím v semifinále dokonce dostal pokutu.

Při finálové bitvě bylo znát, že fanoušci přejí více Nadalovi, obzvlášť poté, co legendární šampion prohrával už 0:2 na sety. Medveděvovi opět vadil hlavně hluk fanoušků před podáním.

„Dám vám příklad. Kdyby v pátém setu před Rafovým servisem někdo zařval: ´Do toho Danieli´, tisíce fanoušků by ho hned okřiklo: „Psssst´. Ale když se to dělo před mým podáním, nic takového jsem neslyšel. Je to neuctivé a pro mě velké zklamání. Teď si ani nejsem jistý, že po třicítce ještě budu chtít hrát tenis," postěžoval si Medveděv.

Má za to, že lidé na stadionu nestranili soupeři jen kvůli tomu, že je Nadal hrající legendou.

„Myslím, že v tom hraje národnost klíčovou roli. Ruský tenis byl teď nějaký čas dole. Ale já se fakt snažím. Mám pocit, že v Rusku je teď se mnou, Andrejem (Rubljovem), Karenem (Chačanovem) a Aslanem (Karacevem) kolem tenisu docela rušno. A myslím, že děláme velké věci," rozpovídal se Medveděv na tiskové konferenci.

„Doufám, že se nám podaří získat i lidi, aby nám fandili. Ale určitě si všímám, že když hraju proti někomu z jiné země, přejí spíš tomu druhému a ne Rusovi," pokračoval.

V souvislosti tím také zmínil, že „přestal snít". Ale nevysvětlil, co tím konkrétně myslel.

„Mluvím jen o pár momentech, kdy kluk přestal snít. A nebudu dál nic říkat o tom proč. Od teď už budu hrát jen pro sebe, svoji rodinu, pro lidi, kteří mi věří a samozřejmě pro všechny Rusy, od nichž cítím podporu," uvedl druhý tenista světa.

„Jen povím, že pokud bude turnaj na tvrdém povrchu v Moskvě před Roland Garros nebo Wimbledonem, pojedu tam (do Moskvy), i kdybych měl přijít o Wimbledon nebo Roland Garros," ujišťoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.