Hlavní obsah

Van Uytvancková měla po vyřazení na Australian Open pozitivní test na covid-19

Tenistka Alison Van Uytvancková měla po vyřazení na Australian Open pozitivní test na koronavirus. Pětapadesátá hráčka světového žebříčku tak nemohla odletět domů do Belgie a zůstala v izolaci v Melbourne.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Tenistka Alison Van Uytvancková v akci.

Článek

Van Uytvancková vypadla ve středu v druhém kole dvouhry s Číňankou Wang Čchiang. Den poté ještě absolvovala čtyřhru po boku Dánky Clary Tausonové, jež v sobotu vypadla v singlu s Američankou Danielle Collinsovou. Tu čeká v pondělí osmifinále s Belgičankou Elise Mertensovou a podle agentury Reuters není jasné, jaká koronavirová pravidla se na Collinsovou budou vztahovat.

"Můj výstupní test v Melbourne před návratem do Belgie vyšel pozitivní. Jsem v izolaci a dodržuju všechna opatření. Mám velmi mírné příznaky," uvedla dnes na sociálních sítích Van Uytvancková.

Sedmadvacetiletá Belgičanka je třetí potvrzenou aktérkou Australian Open, jež se na turnaji nakazila koronavirem. Před ní byli pozitivně testováni domácí Bernard Tomic a Francouz Ugo Humbert. Někteří tenisté si už stěžovali na to, že pravidla na turnaji jsou příliš mírná a chybí pravidelné testování metodou PCR.

Reklama