Hlavní obsah

Zničený Nadal po šokující porážce: Nikdy to nebylo tak hrozné, v podstatě se nemůžu hýbat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v červnu loňského roku ovládl Rafael Nadal počtrnácté French Open a připsal si tak rekordní 22. grandslamový titul, přiznal, že turnaj by kvůli bolestem bez injekcí a prášků neodehrál. Druhá polovina sezony však tenisovému králi přinesla převážně jen neustálý boj s přetrvávajícími zdravotními problémy, kterého ho mimo jiné stály i šanci zahrát si o wimbledonský titul. A na probíhajícím Australian Open se situace do jisté míry opakovala. "V podstatě se nemůžu hýbat," říkal Rafa po prohraném mači druhého kola s Američanem Mackenziem McDonaldem (4:6, 4:6, 5:7).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rafael Nadal vypadl v Melbourne v 2. koleVideo: sntv

 
Článek

Do letošního Australian Open vstupoval Rafael Nadal s pozice obhájce titulu. Už před začátkem turnaje však šestatřicetiletý šampion dobře věděl, že do ideální formy má daleko. Před prvním grandslamem roku měl z posledních osmi zápasů na svém kontě pouhé dvě výhry a poprvé ve své kariéře vstoupil do bojů v Melbourne bez jediného vítězství.

V prvním kole to ještě stačilo na výhru nad Britem Draperem, ale už po něm mallorský rodák věděl, že to na větší úspěch těžko bude stačit. "Potřeboval jsem vyhrát a je jedno jak. Ostatně jako vždy, když nejste na vítězné vlně," přiznal.

A proti 65. hráči světa McDonaldovi se to již projevilo. Nadalovo zranění kyčle jeho výkon výrazně ovlivnilo, už v té době však s bojovným Američanem prohrál první set 4:6 a ve druhém ztrácel 3:5. Po krátkém ošetření zápas dohrál, porážce 4:6, 4:6 a 5:7 však už nezabránil a zaznamenal tak druhý nejhorší výsledek v Melbourne v kariéře.

Foto: Carl Recine, Reuters

Zklamaný Rafael Nadal opouští kurt

"Těžko říct, jestli jde o sval, nebo kloub. Kyčle mě trápily už v minulosti, často jsem byl kvůli nim u odborníků. Je ale pravda, že nikdy to nebylo tak hrozné jako teď. V podstatě se nemůžu hýbat," říkal zklamaný Rafa.

O případném ukončení kariéry však dvaadvacetinásobný grandslamový šampion nepřemýšlí. "Ano, jsem z toho unavený, zranění se pořád vrací a opakují. Je to pro moji psychiku hodně tvrdá rána. Můžu jen věřit, že nebudu mimo příliš dlouho," uzavřela legenda.

Reklama

Související témata: