Hlavní obsah

Slzy Nadalovy manželky. Kritický moment šampiona předznamenal rychlý konec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je absolutním králem světového tenisu. A se ziskem 22 grandslamových titulů ještě minimálně pár dní bude. Svůj 23. zářez však Rafael Nadal na probíhajícím Australian Open nepřidá. Už ve druhém kole totiž překvapivě skončil na 66. hráči světa Mackenziem McDonaldovi, kterému podlehl hladce 0:3 na sety. Více než ztráty možnosti obhájit loňský titul však tenisovému šampionovi dělají starosti pokračující zdravotní problémy, které se objevily i v zápase proti Američanovi. Kritický moment ve druhém setu, kdy si Nadal přivodil zranění v oblasti kyčle, dohnal k slzám i Nadalovu manželku Marii Franciscu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rafael Nadal vypadl v Melbourne hned v 1. koleVideo: sntv

 
Článek

Psal se 5. červen roku 2022, když Rafael Nadal, jak se stalo jeho tradicí, počtrnácté ovládl French Open a připsal si rekordní 22. titul z turnajů velké čtyřky. Prakticky od té doby se však těžce zkoušené tělo španělského šampiona potýká s nekončícími zdravotními problémy. Ty mu nejdříve nedovolily nastoupit do semifinálové wimbledonské bitvy proti Kyrgiosovi, následně ovlivnily i jeho výkony na US Open, kde skončil v osmifinále.

Tenisové trápení na kurtu však bylo zapomenuto 8. října, kdy Nadalova manželka Francisca přivedla na svět syna Rafaela. "Nepředpokládám, že narození potomka by mělo znamenat v mojí profesionální kariéře nějakou větší změnu," věřila šestatřicetiletá ikona.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Rafael Nadal skončil na Australian Open ve druhém kole

Od té doby však legendární Španěl odehrál osm zápasů a jen v pouhých dvou odcházel jako vítěz. Jednou porazil na Turnaji mistrů už jistého postupujícího Nora Caspera Ruuda, podruhé uspěl právě na probíhajícím Australian Open, když v prvním kole vyřadil se zraněním bojujícího Brita Drapera. "Potřeboval jsem vyhrát a je jedno jak. Jsem však natolik pokorný, že jsem očekával, že zápas bude nahoru dolů. Ostatně jako vždy, když nejste na vítězné vlně," říkal Nadal po postupu.

Jeho slova se potvrdila hned vzápětí. Proti McDonaldovi byl od začátku horším hráčem. Po prohraném prvním setu 4:6 ztrácel i ve druhém. A mělo být ještě hůř. Za stavu 4:3 pro Američana Nadal po jedné z výměn bolestivě došlápl. A že je situace vážná, jasně dokázal pohled do Nadalova boxu. Zaražené pohledy Nadalova kouče Carlose Moyi dokreslovaly slzy v očích manželky španělského krále.

Limitovaný Nadal dostál své pověsti tenisového bojovníka, porážce po setech 4:6, 4:6 a 5:7 však již zabránit nedokázal. Vyřazení obhájce titulu tak nahrává Novaku Djokovičovi, který při případném triumfu v Melbourne Nadala v počtu grandslamových titulů dorovná.

Nadalovy výsledky od US Open
TURNAJFÁZESOUPEŘ
US OpenosmifináleTiafoe (USA)
Paříž1. koloPaul (USA)
Turnaj mistrůskupina (2 porážky)Fritz (USA), Auger-Aliassime (Kan.)
United Cupskupina (2 porážky)Norrie (V. Brit.), De Minaur (Aus.)
Australian Open2. koloMcDonald (USA)

Reklama

Související témata: