Hlavní obsah

Azarenková neunesla výprask od 16leté Češky: Na kurt jsem neměla vůbec chodit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další šok pro tenisový svět připravila šestnáctiletá senzace Linda Fruhvirtová, když ve třetím kole turnaje v Miami vyřadila dvojnásobnou grandslamovou šampionku Viktorii Azarenkovou. Běloruska za stavu 2:6, 0:3 vzdala a životní jízda české teenagerky tak může pokrčovat dál. „Žiju si svůj sen,“ zářila štěstím po zisku dalšího cenného skalpu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Lindy Fruhvirtové s Victorií Azarenkovou v MiamiVideo: sntv

 
Článek

Po vyřazení Belgičanky Elise Mertensové odstranila z pavouku další velké jméno, i když skreč Azarenkové jí vítěznou radost přece jen trochu pokazila.

„Samozřejmě jsem nechtěla vyhrát tímhle způsobem, protože Vika je jednou z hráček, na jejichž sledování jsem vyrůstala. Je určitě jednou z těch, ke kterým se vzhlíží. Přeju jí, aby se co nejdříve cítila lépe," uvedla na kurtu Fruhvirtová.

Nicméně ne každý měl v tu chvíli pro Azarenkovou slova respektu. Třeba komentátorka zápasu jednání Bělorusky ostře odsoudila. „Tohle je totálně bez respektu, příšerné chování. Od takhle vyspělé hráčky ...," nebrala si servítky.

Azarenková, která se opět během zápasu neubránila slzám, si rychle podala s rozhodčí ruku a bez většího vysvětlování zmizela v útrobách stadionu. Následně vydala ke svému chování prohlášení.

„Dnes jsem na kurt vůbec neměla jít. Poslední dva týdny pro mě byly v osobním životě extrémně stresující. Předchozí zápas mě hrozně vyčerpal, ale chtěla jsem znovu hrát před skvělým publikem, které mě pomohlo v prvním duelu. Chtěla jsem nastoupit a zkusit to, byla to ale chyba. Vezmu si pauzu a doufám, že budu schopná se vrátit," napsala.

„Omlouvám se fanouškům za to, co se stalo, protože byli skvělí a povzbuzovali mě. To byl také jediný důvod, proč jsem nastoupila. Vždy se těším na výzvy a zápasový tlak, ale dnes to bylo příliš. Musím se z toho poučit. Ráda bych také pogratulovala soupeřce a popřála jí hodně štěstí na turnaji a do začátku její profesionální kariéry...," vzkázala české soupeřce bývalá světová jednička.

Azarenková předvedla podobný kolaps na předchozím turnaji v Indian Wells proti Kazašce Eleně Rybakinové.

To Fruhvirtová si mohla užívat výhradně slzy štěstí. „Jsem opravdu nadšená a šťastná. nemohu to ani popsat, nemám pro to správná slova. Snažím se to celé vstřebat. Hlavně jsem chtěla hrát svoji hru a nevnímat to, že na druhé straně kurtu je Victoria Azarenková. Na tohle nikdy nezapomenu," rozplývala se.

V osmifinále pavouku ji záhy doplnila další Češka Petra Kvitová, které měla pro úspěch mladší krajanky před americkými novináři jen slova chvály. „Hráli jsme s Lindou v České republice týmovou exhibici. A i tam byla nesmírně bojovná. Trošku mi připomíná mě, bojuje o každý míč," smekla dvojnásobná wimbledonská šampionka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Linda Fruhvirtova (@lindafruhvirtova)

Fruhvirtová, jíž patří 279. příčka na žebříčku WTA, si v Miami vydělala už 104 tisíc dolarů (přes dva miliony Kč). V boji o čtvrtfinále se poprvé na okruhu WTA utká s hráčkou top 10, Španělkou Paulou Badosaovou.

Reklama

Související témata: