Hlavní obsah

Nepochopitelný kolaps. Azarenková se uprostřed zápasu rozbrečela, nebyla schopná hrát

Jen dva dny poté, co probrečela zápas bývalá světová jednička Naomi Ósakaová, přemohly slzy uprostřed zápasu na kurtu v Indian Wells i další velkou šampionku Viktorii Azarenkovou. Běloruska nebyla schopná několik desítek sekund vůbec zahájit hru, s Kazaškou Elenou Rybakinovou nakonec prohrála ve třetím kole 3:6, 4:6.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Azarenková v Indian Wells končíVideo: sntv

 
Článek

Zatímco Ósakaovou dohnal k psychickému kolapsu výkřik z hlediště, Běloruska se sesypala po dvojchybě za stavu 2:2 ve druhé sadě.

Dvojnásobná vítězka turnaje v Indian Wells a také majitelka dvou grandslamových titulů se chystala po dvojchybě, po níž byl game srovnaný na shodu, na další servis, ale v tu chvíli absolutně nebyla schopná se zkoncentrovat.

Marně bojovala s návalem emocí a slz, na chvíli opustila i základní čáru a snažila se pláč zastavit. Umpirová rozhodčí následně slezla na kurt a běžela se běloruské hvězdy zeptat, co se děje.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Pláč Viktorie Azarenkové během zápasu s Elenou Rybakinovou.

„Potřebuješ pomoc?" ptala se sudí. Tenistka jen opakovala: „Omlouvám se." Publikum se snažilo Azarenkovou povzbudit potleskem.

Rozhodčí poté vysvětlovala Rybakinové, že se jen byla zeptat soupeřky na její stav. Reakce Kazašky byla trochu překvapivá. „Okej, ale je tohle normální?" divila se Rybakinová. „Ne není to normální, stalo se to poprvé," odpověděla rozhodčí.

Rybakinová se v osmifinále utká se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou.

Reklama

Související témata: